Dienend-Leiderschap
met dr. Inge Nuijten

Boek de #1 spreker van Nederland
op het vlak van Dienend-Leiderschap

“Your talk today was so good, it could have been a TEDx. Thanks!”

Prof. Dr. Jacobus Kok

Full Professor and Head of Department, ETF Leuven

Peter Block stelde in 2005 dat dienend-leiderschap vaag, ongedefinieerd en moeilijk te vatten is, maar terecht tot de verbeelding en het enthousiasme van velen spreekt. Een andere grote managementdenker Peter Drucker zei: “Greenleaf is de wijste man die ik ooit ontmoet heb”.

Dr. Inge Nuijten zag de kracht van dienend-leiderschap, van deze leiderschapsfilosofie die Greenleaf in de jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkelde. De kracht van Inge? Zaken verhelderen, concreet en praktisch maken. Kennis inspirerend en transformerend overbrengen.

Jarenlang onderzocht Inge hoe dienend-leiderschap eenvoudig te herkennen en te ontwikkelen is. In 2009 promoveerde ze aan de Rotterdam School of Management op dienend-leiderschap met de PhD Thesis ‘Servant-Leadership: Paradox or Diamond in the Rough?’.

Na ruim 15 jaar ervaring in de praktijk weet zij inmiddels als geen ander mensen te inspireren en faciliteren dienend-te-leiden. Bonus: Inge is tevens expert of het vlak van stress & vitaliteit. Wil je meer weten?

Boek hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat kun je verwachten?

N

Inzicht in persoonlijk en dienend-leiderschap, samenwerking, zelfsturing, communicatie, gedragsverandering en/of vitaliteit.

N

Een sessie geheel op maat, aansluitend bij uw situatie en in lijn met de door u beoogde uitkomsten.

N

Wetenschappelijk onderbouwd, op postacademisch niveau en toch voor iedereen begrijpelijk.

N

Praktisch, concreet en direct toepasbaar volgens het credo ‘Energie, Eenvoud, Impact’.

N

Een mooie combinatie van diverse vakgebieden vooruitstrevend, prikkelend en transformerend bijeengebracht.

N

Zet 95-97% van de deelnemers aan tot persoonlijke reflectie en actie op basis van doorleefde inzichten.

N

Een feestje met positief effect op de lange termijn in de dagelijkse praktijk.

“In de zomer van 2020 hebben wij Redpoint Company benaderd om mee te denken over het vraagstuk hoe wij het gedachtegoed van dienend-leiderschap op een fijne en inspirerende manier zouden kunnen laten landen in onze organisatie.

De samenwerking met Inge ervaren wij als prettig en professioneel; Inge denkt goed mee en probeert een goede indruk van onze organisatie te krijgen alvorens zij concreet aan de slag gaat. Zo hebben wij onze doelgroep onder meer het boek van Inge aangereikt, hebben we een speciaal door Inge voor ons opgenomen webinar gedeeld via ons eigen online leerplatform. Verder hebben de medewerkers in een leidende rol deelgenomen aan een uitgebreide online cursus. Deze eerste stappen zijn goed bevallen. De deelnemers zijn enthousiast, geïnspireerd en gestimuleerd. Zoals een van hen zei “De rode loper voor zelfreflectie is uitgelegd.”. Dat laatste heeft meteen mooie dingen in gang gezet. Leiders zijn zich bijvoorbeeld veel bewuster van hun rol in samenwerkingen en relaties die minder goed lopen. Dat is geweldig om te zien en zorgt voor positiviteit en eigenaarschap. Al met al hebben we een mooie bij ons passende start gemaakt. We zien uit naar het vervolg.

Miranda Wiltenburg

Sr. Adviseur HRM & HRD, Vilans

“Als MT besloten we in 2019 een nieuwe impuls te geven aan de ontwikkeling van leiderschap. Voor ons was daarbij de vraag welke vorm van leiderschap ons het beste in staat stelt onze doelen te behalen. Op basis van onze eigen verkenning werd duidelijk dat de uitgangspunten van dienend-leiderschap goed aansluiten bij onze organisatie. Daarna was de stap naar Redpoint Company snel gemaakt. 

Al in een eerste gesprek werd duidelijk dat Redpoint Company zeer kundig is op theoretisch vlak en deze kennis ook direct kan vertalen naar de werkpraktijk. Na goede voorbereidingen in februari zouden we live starten in maart. Toen kwam echter Covid. We wilden we toch graag door met onze leiderschapsontwikkeling en vroegen Inge of we digitaal aan leiderschapsontwikkeling konden werken. 

Onze ervaring: Ja dat kan zeker! Sterker nog, het online doorzetten van ons leiderschapstraject heeft ervoor gezorgd dat we als leidinggevenden met elkaar verbonden bleven, en er meer konden zijn voor onze teams in deze uitdagende tijd. Daarbij is de online-aanpak van Inge heel behulpzaam geweest. Het waren inspirerende en energieke sessies. De wijze waarop Inge de online sessie heeft gecombineerd met video’s heeft ons gericht verder gebracht in onze organisatieontwikkeling op basis van dienend-leiderschap. Online werken met Inge raad ik dan ook van harte aan.

Mark Vermeulen

Directeur, Aidsfonds - SOA Aids Nederland

Beluister hieronder een kort audio fragment uit een sessie over persoonlijk en dienend-leiderschap.

Wil je meer horen?

En daarbij meteen leren over
drie essentiële basisprincipes
voor succesvol leiderschap?
+ BONUS tips!

Graag! Stuur mij de audio-opname.

 

Wil je Inge als spreker voor jouw event of organisatie?
Vraag via de knop hieronder gericht informatie aan. 

“Ik was nog maar kort binnen bij de NVWA en de eerste keer bij een ‘Groot MT’ met alle managers uit mijn divisie, toen ik de keuze maakte het boek Echte leiders dienen aan iedereen te geven, ter inspiratie en als dank voor hun inzet elke dag weer in het bijzondere toezichtsvak. 

Het gedachtegoed van Inge sluit aan bij de visie op leiderschap binnen de NVWA. Ik vond het spannend, hoe zou dat landen? Zouden collega’s het waarderen en ermee bezig willen zijn, voor zichzelf, met elkaar? Het smaakte naar meer en we planden een middag met Inge. Die werd heel goed ontvangen en zette ons op een heel interactieve wijze aan het denken over de manier waarop we onze rol als leidinggevende invullen.

Collega’s hebben mij inmiddels laten weten dat ze energie hebben gekregen van de middag, dat ze het heel leerzaam vonden, er graag verder mee willen, en dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, ook in gesprekken met hun medewerkers en andere collega’s. Voor mijzelf bracht Inge mijn vak ook weer terug tot de essentie: verbinding met en inzicht in de belangen van de mensen en het geheel voorop stellen, verantwoordelijkheid nemen, mensen bij elkaar brengen en dan komen we vanzelf tot resultaat. Ik ben heel blij met de ontwikkeling. Inge bedankt!”

Sascha Ruster

Divisiehoofd Inspectie, NVWA

“Als organisatie waren we al een tijd bezig om onze visie op leiderschap en organiseren zo te formuleren dat ze optimaal de begeleiding van de cliënt in zijn/haar context dienen. Op onze leiderschaps-tweedaagse hebben we Inge Nuijten uitgenodigd. Haar workshop heeft duidelijk een positieve invloed gehad op onze beweging. Het heeft ervoor gezorgd dat we een sterker gedeeld gevoel en kader hebben als het gaat om onze visie op leiderschap.

Alleen al de vraag waar ze mee begon: waar zit je op dit moment met je aandacht en met wat voor intentie zit je hier? zorgde voor de juiste gezamenlijke mindset en inspiratie. Inge maakte door de toelichting van de kernmerken van dienend leiderschap dat we de stap konden maken naar concreter aan de slag gaan. Het spoorde onze leidinggevenden extra aan om voor iets te durven staan, beter te gaan luisteren en eigenaarschap te pakken.

Ze heeft ons ook aan het denken gezet over op welke gronden we beslissingen nemen. Zo kijken we nu bijvoorbeeld niet alleen meer naar de Span of Control (alleen de cijfers), maar vooral naar de Span van Aandacht (effect/resultaat).

Al met al hebben we met dienend-leiderschap energie en houvast gecreëerd voor de beweging die we willen zien in onze organisatie. Wanneer je met dienend-leiderschap aan de slag gaat of bent kan het uitnodigen van Inge werken als een mooie verbindende katalysator.”

Annet Kunz

Manager HRM, HVO-Querido

“Waardevolle inzichten, nuttige tips en een transformerende ervaring.”

Een autoriteit op het onderwerp leiderschap, dus een ruime kennis van zaken. Energiek en in contact met de groep. Schakelt zonder moeite tussen alle niveaus waarop communicatie plaatsvindt en houdt daardoor aandacht vast. Daagt uit om steeds de vertaling van theorie naar praktijk te maken.

Is enthousiast en houdt iedereen erbij. Kundig, zonder zich te verliezen in de theorie.

Prettig, flexibel, open, deskundig.

Aansprekend, boeiend, actueel, spiegelend.

Duidelijke uitleg en ruime ervaring en kennis. Prettige manier van het overbrengen van kennis.

Veel geleerd, verbinding gemaakt, plezier gehad. Inge is zeer deskundig en plezierig.

Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Ik heb veel dingen gehoord en geleerd en dat heeft mijn leven weer verrijkt.

Prettig, energiek en open mens. Staat er duidelijk vanuit haar passie/droom. Ik heb geen moment getwijfeld aan haar echtheid.

Top. Knap hoe ze inspeelt op de interactie van de groep en haar parate kennis. Wonderbaarlijk hoe ze kan samenvatten wat iemand vertelt.

Zeer kundig mooie verbinding theorie en praktijk.

Zeer waardevolle beleving.

Wil je meer horen?

En daarbij meteen leren over
drie essentiële basisprincipes
voor succesvol leiderschap?
+ BONUS tips!

Graag! Stuur mij de audio-opname.

 

Wil je Inge als spreker voor jouw event of organisatie?
Vraag via de knop hieronder gericht informatie aan. 

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: