recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Deze training krijgt van mij een 9! Verhelderend. Spiegelend. Meditatief. Uitdagend.

Gedurende mijn werkbare leven heb verschillende leidinggevende taken en functies gehad, maar nooit had ik mij verdiept in de theorie. Ik deed veel op gevoel en ervaringen. Na het lezen van het boek 'Echte leiders dienen’ en de inspirerende avond die Inge verzorgde op de Fontys wilde ik mij richten op meer verdieping in mijn leiderschapsstijl. Ik wilde hier meer bewust mee omgaan. Ik ging met gerichte vragen de training in en dacht dat ik deze vragen allemaal met 'ja' kon beantwoorden. Ik zocht in de training om bevestiging, die kreeg ik, maar uiteindelijk kreeg ik ook een spiegel voorgehouden! Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb voldoende handvaten gekregen en voorbeelden van situaties die ik kan gebruiken. Vooral fijn was om te merken dat er veel eensgezinden zijn. Ik raad anderen zeker aan de online training te volgen. Ook om van tevoren het boek ‘Echte leiders dienen' te lezen. Mijn collega leidinggevenden heb ik al geattendeerd op deze training die van mij een 9 krijgt!

Iets meer over mijn ervaringen met de training: Ik ben tijdens deze hectische Coronatijd geswitcht van baan en organisatie wat een grote uitdaging is. En ik wilde dus deze online training nog volgen. Mensen in mijn omgeving vonden dat ik te veel hooi op mijn vork nam, maar op een of andere manier voelde ik dat juist nu deze training mij kon helpen om dicht bij mezelf te blijven. Het was heel prettig dat ik de training in mijn eigen tempo kon volgen op momenten dat ik het nodig had. De opdrachten zetten je aan het denken. De mogelijkheid om via de online omgeving feedback te krijgen was prettig. Ook het lezen van de ervaringen van anderen was waardevol. Het persoonlijke gesprek met Inge zorgde ervoor dat ik verrassend eenvoudig een enorme last achter mij kon laten en echt door kan met mijn ontwikkeling.

Omdat ik in mijn werkomgeving weinig dienend-leiderschap heb gezien, voelde ik mij altijd een vreemde eend in de bijt. Vaak heb ik gezocht naar mijn tekortkomingen. Door te lezen over dienend-leiderschap herken ik mezelf meer en ben me ervan bewust geworden dat ik een goede leider kan zijn. Omdat ik oké ben met mezelf, voel ik me goed! Mijn zelfvertrouwen is flink gegroeid en dit breng ik over op anderen. Ik merk dat zij vertrouwen hebben in mij en dat stelt mij in staat hen te ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.

Ik luister nog meer bewust naar de ander, vooral in conflicten. Wat zegt die ander nu precies? Hij/zij heeft geen oordeel van mij nodig, maar ik ga opzoek naar wat er wel nodig is om samen verder te komen. Daarnaast kan ik vaker een stapje naar achteren of opzij doen zonder dat ik voel dat ik de controle verlies. Door bewust mijn positie te kiezen, dien ik de medewerker beter in zijn/haar ontwikkeling. Ik ben minder bezig met mezelf en meer met de ander.

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: