Veel organisaties hebben een gezonde organisatiecultuur op hun prioriteitenlijst staan. Vaak is dienend-leiderschap geopperd als een vorm van leiderschap die kan zorgen voor bijvoorbeeld meer vertrouwen, verbinding, vernieuwing, verantwoordelijkheid, vrijheid en vakmanschap. Daarom zoeken mensen naar manieren om zichzelf en anderen in lijn met dienend-leiderschap te ontwikkelen.

Dat kan! Maar dienend-leiderschap is geen quick-fix benadering. Wij hebben inmiddels wel een methode ontwikkeld waardoor mensen snel en eenvoudig stappen kunnen zetten in hun dienend-leiderschap. In het traject maak je je dan ook met gelijkgestemde pioniers het gedachtegoed van dienend-leiderschap eigen, ontwikkel je je persoonlijk leiderschap en krijg je dieper inzicht in de ontwikkeling van dienend-leiderschap.

Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap

Ontdek wat je belemmert en wat je nodig hebt om moeiteloos, effectief en met plezier te leiden.

Start woensdag 4 & donderdag 5 september 2024

hidden
Bekijk de data

Module 1: woensdag 4 & donderdag 5 september 2024

Module 2: woensdag 2 & donderdag 3 oktober 2024

Module 3: woensdag 6 november 2024

Module 4: woensdag 11 & donderdag 12 december 2024

Module 5: donderdag 30 januari 2025

Module 6: donderdag 6 maart 2025

€10.997,- excl. btw

Vragen? Mail naar info@redpointcompany.com

Optimale combinatie van video’s, oefeningen en inspiratie.

Intake/coaching

Voor de start van de persoonlijke verdieping hebben we een online intake/coaching, waarbij jouw ontwikkeling centraal staat

Live Training (3 x 2 dagen en 3 x 1 dag)

Inspiratie, inzichten en oefenen met Inge & andere trainers op een fijne locatie

Online Inspiratie

Online inspiratie om je bewust-zijn, kennis en inzichten te vergroten en verdiepen

Gerichte Praktijkopdrachten

Je krijgt opdrachten om je het geleerde eigen te maken en waardevol te vertalen in jouw praktijk

Inspiratie-materialen

Je ontvangt online en tastbare inspiratie-materialen

Coaching / begeleiding

Het geleerde toepassen gaat met vallen en opstaan, daarom kun je binnen redelijke grenzen gebruik maken van coaching en sparsessies.

Wil jij aan de slag met dienend-leiderschap?

Wil jij weten wat dienend-leiderschap precies is en wat kan het voor jou kan betekenen?

Wil je je een jaar lang gericht laten begeleiden om je dienend-leiderschap echt eigen te maken?

Wil je meer zelfinzicht en inzicht in de effecten van je houding en gedrag (als leider en als mens)?

Wil je kennis over hoe je dienend-leiderschap bij jezelf en bij anderen kunt stimuleren en ontwikkelen?

Verlang je ernaar een gezonde organisatiecultuur in lijn met dienend-leiderschap te creëren?

VIP-Jaartraject:
8 maanden live +
6 maanden online
Inspirerende Begeleiding + Verdiepende Inzichten + Praktische Oefening = Persoonlijke Transformatie

Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap

Kennismakingsgesprek

Live Training (3 x 2 dagen en 3 x 1 dag)

Online Inspiratie

Gerichte Praktijkopdrachten

Inspiratie-materialen

Online Begeleiding

Ervaringen

Na het boek van Inge gelezen te hebben startte ik enthousiast en nieuwsgierig de persoonlijke verdieping dienend-leiderschap. Na een intake door Inge volgde een warm welkom en kennismaking op een prachtige locatie met de trainers/coaches Inge en Hanna en de mede-cursisten. Het vertrouwen ontstond snel, waarbij de weloverwogen keuze van Inge voor een passende samenstelling van de groep al snel duidelijk werd. Een diverse groep die elkaar versterkt. Tijdens de bijeenkomsten zijn de ontwikkelvragen van de deelnemers het uitgangspunt en wordt waar nodig het programma aangepast. De werkvormen wisselen elkaar af en een moment naar buiten, wandelen – alleen of samen -, zorgen voor een frisse kijk op de dingen.

Mijn grootste uitdaging was naast mezelf nog beter te leren kennen, dit vooral te leren omarmen. Ik hield veel ballen in de lucht, op het werk en in privé. De balans was zoek. Tijdens de trainingsdagen werd het duidelijk dat ik vooral goed ben in het zorgen voor, waarderen en vergeven van de ander, maar naar mezelf toe heb ik nog wat te leren. Dienend zoals het niet bedoeld is.

Dienend-leiderschap begint met het dienen van jezelf. Weten wat jij nodig hebt, wat maakt wie je bent en wat je doet is zo verhelderend. Het heeft me geleerd de rust te nemen om na te denken over mijn intentie voordat ik tot actie overga, bij het luisteren te checken of de ander zich gehoord voelt en te luisteren naar mezelf: “Ben ik genoeg gehoord? Waar komt dit gevoel vandaan? Heb ik mijn grens aangegeven? Hoe zit het met mijn energie?”. Vragen waar ik van nature snel overheen hobbel vanuit een dosis verantwoordelijkheidsgevoel en resultaatgerichtheid.

Naast de 4 trainingsdagen ga je zelf aan de slag met het zetten van kleine stappen die leiden tot verandering, reflectie, het vieren van de successen, te leren van je uitglijers. Je ziet dus al gelijk resultaat. En de mensen om je heen ook. Hoe mooi is dat! Mensen omschreven mij als authentiek. Dit woord heeft voor mij nu veel meer betekenis gekregen. De diepere lagen zijn voor mij nu meer zichtbaar. Waarom ik ben wie ik ben en doe wat ik doe. De reflectiemomenten tijdens de trainingsdagen kwamen binnen. De veiligheid van de groep maakte dat ik het toe kon laten, wat mooie momenten en groei opleverde. Een prachtig resultaat!

Een training als deze gun ik iedereen die van betekenis wil zijn voor de ander. De respectvolle én prikkelende manier waarop de kennis en ervaring met dienend-leiderschap door Inge en Hanna gedeeld wordt, daagt je uit. Je komt uit je comfortzone, in een veilige omgeving. Samen met mijn mede-cursisten zijn we het avontuur aangegaan en de ontdekkingsreis is nog niet klaar. Er valt nog heel veel te leren, over mezelf en van elkaar.

Heidy ten Napel

Een lerende leider

“Het begint met mij,
het draait om het geheel.”

Waarom de Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap?

Wat levert het op?

Waardevolle kennis

Je krijgt basiskennis van wat dienend-leiderschap is, hoe het zich verhoudt tot andere vormen van leiderschap en waarom het de meest succesvolle manier van leiderschap is.

Diepere inzichten

Je krijgt diepere inzichten in jezelf, de mensen om je heen, leiderschaps- en organisatieontwikkeling. De inzichten dragen bij aan bewuster zijn.

Verfrissende mindset

Onze aanpak zorgt ervoor dat je anders naar de wereld gaat kijken. Deze verfrissende mindset zal je energie, creativiteit, verbindingskracht en effectiviteit ten goede komen.

Praktische vertaling

Samen vertalen we jouw inzichten en de wetenschap van dienend-leiderschap op een waardevolle manier naar en voor jou(w praktijk).

Effectieve oefening

Wij werken samen gericht aan het oefenen van jouw dienend-leiderschap, zodat je het je echt eigen gaat maken en de positieve effecten gaat ervaren in de praktijk.

Leiderschapsontwikkeling

Dankzij de training ga je stappen zetten in je leiderschap, De kennis, inzichten en oefeningen zorgen ervoor dat je steviger en rustiger je leiderschap zult vormgeven en uiten.

Versnelde ontwikkeling

In de praktijk kom je situaties tegen waarbij je meteen je dienend-leiderschap kunt versterken. Op die momenten, kun je van ons support krijgen, waardoor je ontwikkeling gericht versnelt.

Zelf-versterkende ontwikkeling

Je krijgt praktische tips en tools om het geleerde uit te bouwen en voort te zetten op je eigen wijze in jouw praktijk.

Netwerk gelijkgestemden

Aan de training nemen mensen deel die echt het verschil willen maken en daarvoor in hun persoonlijke ontwikkeling investeren. Je vergroot daarmee je netwerk van gelijkgestemde pioniers.

Plezier

Hanna en Inge staan garant voor energieke dagen waarin je met veel plezier je spelenderwijs ontwikkelt. De materie die soms pittig kan zijn, wordt altijd in perspectief geplaatst.

“Rijkdom is het verrijken van anderen.”

Het is alweer even geleden dat ik de Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap volgde. Een mooi, intensief en heel waardevol traject. Voor mij heeft dit traject gebracht dat ik veel meer met aandacht leef. Dat gaat zeker niet vanzelf, maar vraagt om dagelijks oefenen. Ik merk dat ik enorm gegroeid ben in mijn (persoonlijk) leiderschap. Waar ik voorheen nog wel eens (systemisch) van mijn plek kon gaan, voel ik nu dat ik kan blijven staan. In mijn kracht, authentiek, puur en kleurrijk zoals ik ben. Het mooie vind ik dat ik situaties die minder leuk zijn, kan zien als momenten waaruit ik kan leren. Ik gun iedere leider deze verdieping. Echt, het maakt je leven voller en rijker.

Bianca Kampman

Leider/Toekomstbrenger

Ja, ik wil deelnemen

Aan de Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap
op een Fijne Locatie.

Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap

Kennismakingsgesprek

Live Training (3 x 2 dagen en 3 x 1 dag)

Online Inspiratie

Gerichte Praktijkopdrachten

Inspiratie-materialen

Online Begeleiding

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Bijzonder waardevolle sessie wederom. De invulling van de dag heb ik als goed ervaren. Zeker ook meerwaarde van Wendy als acteur wanneer ze beschrijft wat voor gevoelens het bij haar oproept. Ik waardeer jullie respectvolle aanpak en begeleiding.

Prima sessie weer. Absolute meerwaarde door Wendy.

Inbreng Inge tijdens groepsproces gaf veel inzichten in hoe mensen reageren op hun omgeving en helpt verder om stappen te zetten in aanspreken. Wendy’s inbreng was fascinerend.

Toegevoegde waarde van Wendy als actrice die in de rol van de gesprekspartner kruipt.

BBN

Jullie wisten het goede gesprek te stimuleren vanuit veel kennis, kunde en persoonsgerichte aanpak. Goed aangevoeld wat nodig was.

Training was goed voorbereid en er bleek een goede match te zijn met de deelnemers.

Prettige wijze van communiceren, open, transparant en voldoende ruimte biedend aan de groep. Goed begeleid.

Rollenspellen helpen goed – elke keer weer knap om te zien hoe het werkt

Was prima! Goede begeleiding, Inge was scherp en relevant. Wendy was uitstekende actrice.

Goede rustige aanpak. Jullie luisteren echt en doen het dienend leider zijn ter plekke voor. Dat maakt het heel krachtig.

Prima ervaren trainsters.

Leerzame training over dienend leiderschap.

Prima begeleiding. Snel een veilig klimaat gecreëerd.

Rijkswaterstaat

Veel geleerd, verbinding gemaakt, plezier gehad. Inge en Wendy zijn zeer deskundig en plezierig.

Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Ik heb veel dingen gehoord en geleerd en dat heeft mijn leven weer verrijkt. Ik heb de facilitators als prettig ervaren en een goede aanvulling.

Ik heb al vaker training van Inge gehad, het was wederom een goede basisinspiratie training, maar ik wil graag meer de diepte in. Wendy en Inge zijn heel prettig in manier van zijn. Heerlijk deskundig.

Gemeente Dronten

Voor mij was het een duidelijk verhaal, ondanks dat veel zaken bekend zijn wordt je weer even op scherp gezet. Door de voorbeelden en verdere uitleg had ik voor mijzelf de reactie: o ja, oppassen kan ook zo overkomen bij anderen.

Ik vond het een goede sessie, de gedrevenheid, de enthousiasme van Inge zonder dat dit “over done” is spreekt me aan. De groep was groot, je hebt ze wel los gekregen gedurende de sessie. De terughoudendheid in zo’n 1e sessie om je bloot te geven is goed aangevoeld maar je hebt ze wel meegekregen.

Interessant onderwerp. Mijn interesse is zeker gegroeid voor deze kijk op leiderschap.

Goede balans tussen theorie en praktische oefeningen en voorbeelden.

Inge deed het goed. Wat ze vertelde was helder en herkenbaar. Dus dikke 10. Wendy bruist van energie en dat werkt aanstekelijk. Ook een dikke 10.

In ieder geval vond ik de facilitators deskundig. De facilitators vond ik deskundig en ondanks de grote groep konden ze het boeiend houden!

Prima gedaan, goede sessie zeker voor zo’n grote groep.

EPZ

Wie zijn de trainers/begeleiders?

dr Inge Nuijten

dr. Inge Nuijten

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door mensen die topprestaties leveren. Sporters, wereldleiders, mensen die ernstige ziektes of letsel overwinnen of andere prestaties van formaat leveren. Ik verdiepte mij in psychologie en fysiologie, werd sport-, prestatie- en organisatiepsycholoog. Tevens promoveerde ik op dienend-leiderschap. Want wat is er nou mooier dan mensen die echt willen leiden, handvatten te geven om het verschil te maken in hun eigen leven en dat van anderen?

Ik word er blij van als ik zelf groei en ontwikkel in mijn leiderschap, als ik gezonder, sterker en effectiever wordt. Dat is fijn voor mijzelf en de mensen in mijn omgeving. Als ik echter de opgedane kennis en ervaring op een leuke manier kan overdragen zodat iedereen er beter van wordt, dan ben ik echt gelukkig. #Rijkdomishetverrijkenvananderen.

Hanna Biesheuvel

Binnen Redpoint Company breng ik de luchtige noot en verrassende invalshoeken. Communicatie is voor mij het middel om meer plezier en welzijn op de werkvloer te bewerkstelligen. Mensen helpen op alle dimensies in beweging te komen en zichzelf te ontdekken is mijn ding, daar word ik intens blij van. Wanneer je dus toe bent aan nieuwe inzichten, helderheid wilt krijgen in vraagstukken en gericht wilt ontwikkelen, dan draag ik daar graag op verfrissende wijze aan bij.

Zowel op individueel als op team niveau begeleid ik transformatieprocessen die met zingeving, (werk)geluk en plezier te maken hebben. Dienend-Leiderschap is voor mij bij uitstek ‘de manier van zijn’ die mij en de mensen met wie ik werk helpt om te groeien en te ontwikkelen. Mijn kracht is het bieden van veiligheid in ontwikkelprocessen, het creëren van ruimte en het bieden van de praktische handvatten die noodzakelijk zijn voor echte beweging. 

Mijn achtergrond? Na in 1991 te zijn afgestudeerd aan de Theater Hogeschool/ Academie voor Expressie & Communicatie te Leeuwarden volgde ik diverse coach-, persoonlijke ontwikkeling en theater/stem opleidingen. Ik werk sinds die tijd als docent, trainer en coach in binnen- en buitenland.

Ja, ik wil deelnemen

Aan de Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap
op een Fijne Locatie.

Persoonlijke Verdieping Dienend-Leiderschap

Kennismakingsgesprek

Live Training (3 x 2 dagen en 3 x 1 dag)

Online Inspiratie

Gerichte Praktijkopdrachten

Inspiratie-materialen

Online Begeleiding

“Wees de verandering
die je wilt creëren.”

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: