De #1
Online Training voor
Dienend-Leiderschap

Ontwikkel dienend-leiderschap
verbeter je welzijn,
prestaties en mensen

Dienend-leiderschap is de meest geprezen en wellicht ook
de minst begrepen vorm van leiderschap.

In deze training leer je waarom het zo succesvol is,
wat het precies is en hoe je er zelf goed in wordt.

 

Leiderschap is een keuze

Herken je dit? Ik wil dienend-leiden, maar

 eindeloos luisteren, dat werkt niet.

ik kan toch niet alles toestaan?

de besluitvorming gaat nog niet goed.

 de werkdruk is zo hoog.

 mijn collega’s snappen dit nog niet.

 ik heb onvoldoende concrete houvast.

 mijn organisatie is heel resultaatgericht.

Tijdens de online training krijg je de inzichten en handvatten
om deze belemmeringen, twijfels en argumenten achter je te laten.

De reden voor mij om de online training te gaan volgen is dat ik nieuwsgierig was wat dienend-leiderschap precies behelst. En om vast te stellen waar ik sta op het gebied van dienend-leiderschap. Ik was erg benieuwd naar de tips en handvatten om bewuster deze vorm van leiderschap toe te passen. De enige twijfel was hoe de online training zou verlopen. Het bleek een fijne combinatie van video en opdrachten die je in eigen tijd en tempo kunt doorlopen. Ervaringen kon ik in de leeromgeving delen.

Hoe het voor mij was om de online training te doen? Verrassend. Blij dat ik me ingeschreven heb. Was een cadeautje aan mijzelf. Verrijkt gevoel. Ik ben dankbaar dat ik mij nu 5-6 weken dagelijks bewust ben van dienend-leiderschap. En dat er nog velen gaan komen!

De training heeft mij gebracht waar ik op hoopte: bewuster omgaan, zijn en toepassen van dienend-leiderschap. Het meest waardevol voor mij zijn de inzichten in wie je dient met jouw gedrag. Waar kan je invloed op hebben en waar niet. Ik weet verder nu nog beter waar en hoe ik impact wil en kan maken. Ik zou de training dan ook zeker aan anderen aanraden, omdat het je kan verrijken als je er open voor staat. Nieuwsgierigheid is wel belangrijk.

Piet-Hein van Herk

Deze online training geeft je inzicht in hoe dienend-leiderschap (wel) werkt

en hoe je het voor jezelf, los van je omstandigheden, kunt ontwikkelen.

Zou je:

willen weten wie je nou precies dient?

willen weten hoever je gaat met dienen?

willen weten hoe je dient/dienstbaar bent?

dienend-leiderschap willen kunnen herkennen?

willen weten hoe dienen zich verhoudt tot leiden?

praktische handvatten willen voor leiderschapsontwikkeling?

de basis voor je eigen dienend-leiderschap willen versterken?

Op bovenstaande vragen zul je in de online training (verrassende) antwoorden krijgen die je kijk op effectief leiderschap veranderen en je leven/leiderschap een stuk leuker en makkelijker gaan maken.

Wil je die antwoorden?

We starten ieder jaar in maart met de online training dienend-leiderschap. Je werkt eraan in je eigen tijd en Inge begeleid je persoonlijk in de leeromgeving. 3 maanden lang krijg je iedere week via de e-mail een module met professioneel opgenomen video’s, inspiratie en opdrachten om stap voor stap aan je leiderschap te werken of een reflectiemoment of een link naar een live online sessie. De training blijft een jaar online voor je beschikbaar.

Wanneer je inzichten en inspiratie wilt op het vlak van dienend-leiderschap en organisatiepsychologie, is dit een geweldige bron om uit te putten.

We zien je graag in de Redpoint Academy!

DIENEND-LEIDERSCHAP IS GROEI

Dienend-leiderschap is de meest succesvolle vorm van leiderschap volgens vooraanstaande managementdenkers zoals Covey, Sinek en Blanchard.

En volgens Greenleaf ook de meest leuke:
‘If it ain’t fun, it won’t get done’.

Speciaal voor jou ontwikkelde dr. Inge Nuijten een leuke
en inspirerende online training bestaande uit vijf modules.

Waardevolle wetenschappelijke kennis & inzichten
gecombineerd met ervaringen en voorbeelden,
eenvoudig en direct toepasbaar voor jou vertaald.

Voor iedereen die sterk en dienstbaar wil leiden zal deze
online training concrete inzichten en praktische tools bieden.

Wat ga je leren?

Module 1: Essentiële inzichten voor succes op het werk, in het leven en met deze training.

Module 2: Wat is dienend-leiderschap? Eenvoudig, concreet en praktisch.

Module 3: Organisatiepsychologie: Waarom en hoe is dienend-leiderschap zo effectief?

Module 4: Drie hamvragen: Wie dien je, hoe dien je, hoe ver ga je met dienen?

Module 5: Meten is weten: Hoe herken je dienend-leiderschap?

Module 6: Jezelf verrijken en versterken: Hoe leg je een stevige basis voor jezelf?

Module 7: Wat heb je geleerd en hoe ga je dat verder benutten?

Module 8: Integratie, afronding, kijken naar toekomst en vieren behaalde resultaten.

 

Na deze training weet je wat dienend-leiderschap is, waarom het zo effectief is, wie je dient en waarom, hoever je gaat met dienen, hoe je dient en kun je dienend-leiderschap herkennen én ontwikkelen!

Deze online training rekent af met tal van misvattingen en biedt je krachtige en eenvoudige tips en tools.

Iedere intelligente idioot kan dingen groter, complexer en gewelddadiger maken.
Het vraagt genialiteit – en veel moed – om de andere kant op te gaan.’
− Albert Einstein

Mijn naam is Inge Nuijten. Na drie keer cum laude te zijn afgestudeerd, promoveerde ik in 2009 op dienend-leiderschap aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Al sinds 2002 zet ik mij in om leiders (directeuren, managers, medewerkers, maar ook trainers, coaches en sporters) zo gefundeerd en praktisch mogelijk te helpen bij hun leiderschapsontwikkeling. Sinds 2005 geheel in lijn met dienend-leiderschap.

Naast mijn studies en wetenschappelijk onderzoek, volgde ik vele praktische opleidingen, werkte ik in diverse organisaties (PWC, ING, Amphia Ziekenhuis en Novotel), was ik lid van raden van advies en geef ik op dit moment leiding aan mijn eigen bedrijf. Al met al een rijke leerschool met inmiddels meer dan 50.000 uur ervaring. Mijn kwaliteiten, kennis en ervaring zet ik graag in om jou gericht verder te helpen in je leiderschapsontwikkeling.

“RIJKDOM IS HET VERRIJKEN VAN ANDEREN”

Wat mensen over de training zeggen:

De filmpjes vond ik echt geweldig. Mijn kennis is weer aangescherpt.

Ik volg de media rondom dienend leiderschap al jaren. Bij deze training hoopte ik vooral om nog meer fijne kneepjes te leren. En ja, ik voel dat ik weer ‘opgefrist’ ben op dit onderwerp en dat ik er zin in heb om mijzelf (en anderen) bewust te verbeteren.

De filmpjes vond ik echt geweldig, de tekst las prettig! Het is laagdrempelig omdat je de cursus gewoon thuis in een paar weken kan voltooien. Ik heb elke les allerlei dingen geleerd. De uitleg van een situatie door Inge geeft toch weer stof tot nadenken en inspiratie. Top! Niet te lang en duidelijke taal. Het was goed te doen.

Ik ga anderen de training zeker aanraden. Twijfel je? Gun jezelf tenminste 30 minuten de tijd om je te verdiepen in dienend-leiderschap en stel jezelf dan de vraag: Zou dienend-leiderschap bij mij of mijn organisatie passen?

RPA Kranenburg

Agile coach en scrummaster, Ministerie van Defensie

Wil je meer reviews van de training lezen? Hieronder staan meer ontwikkelingen en resultaten van diverse deelnemers.

Ik blijf dichter bij mijn waarden, ben meer oké uit mijn comfortzone en ont-moet mensen veel meer.

Ik ben geïnspireerd geraakt door een presentatie van Inge op onze wijkteamdag. Met name dat dienend-leiderschap ook echt bij jezelf begint en dat het te maken heeft met goed voor jezelf zorgen sprak mij aan.

Na de online training ben ik mij weer veel meer bewust van mijn eigen waarden, die belangrijk voor mij zijn om mijn energie goed te houden. Ik ben daardoor bewuster keuzes gaan maken in wat ik wel en niet doe. Ik zie hoe dit tevens bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen. Ook reageer ik vaker weloverwogen, met een bewuste intentie en echte aandacht in plaats van reactief. Dat geeft energie en dingen lijken makkelijker te gaan. Ik merk dat ik mensen nu echt ont-moet. Daarnaast ben ik er veel meer oké mee om uit mijn comfortzone te gaan, dat zorgt voor ontwikkeling.

Ik zou anderen de online training zeker aanraden. Het is een online coachingstraject waarin je kennis op doet en met name reflecteert op je zelf en hoe jij in de wereld staat. Het is leuk door de video’s en heeft goede reflectieve opdrachten.

Katrien Spanbroek

Coach, Wijkteams Enschede

We starten ieder jaar in maart.
Meld je hieronder aan, zodat je er bij bent.
Heb je vragen? Mail naar info@redpointcompany.com.

Indien je organisatie betaalt, kies bij betalen dan voor ‘directe bankoverschrijving’.
Vul wel het e-mailadres in van diegene die de training gaat volgen.
De deelnemer wordt verzocht zelf de factuur in te dienen bij zijn/haar werkgever.
Bij aanmelding ga je akkoord met onze leveringsvoorwaarden.

 

Reviews van de training

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Mijn leiderschap geef ik nu bewuster vorm op basis van de concrete inzichten en handvatten

Ik wilde graag meer weten over dienend leiderschap. Verder wilde ik bewuster kunnen handelen vanuit mijn waarden. En daar ook bewust in blijven ontwikkelen. Mijn grootste leerrendement zit er volgens mij in dat ik nog bewuster nadenk wat de ander nodig heeft en hier ook heel bewust naar vraag. En ook dat ik bewust nadenk wat ik zelf nodig heb, in plaats van het laten leiden door de drukte van de dag.

Iedereen zou over dienend-leiderschap mogen weten dat dienende leiders mensen en organisaties sterker maken. Dat alleen zo het allerbeste uit mensen wordt gehaald en dat ze zo eigenlijk ook het meeste rendement kunnen leveren/het beste kunnen bijdragen. En dat betekent ook dat je als dienend leider interventies moet doen. Interventies die soms veel impact hebben, maar altijd als doel hebben om de ander beter te maken.

Deze online training zat prima in elkaar; afwisseling van gesproken tekst, te lezen tekst en verdiepingsopdrachten. De training zorgt voor bewustzijn en geeft praktische handvatten om het ook daadwerkelijk toe te passen. Al met hele kleine handreikingen die meteen in de praktijk te gebruiken zijn of waarmee te experimenteren is.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Wauw en life changing!

Tijdens een klantevent van CPM ontmoette ik Inge. Vanaf het moment dat Inge ging spreken kwamen haar woorden direct bij mij binnen! Een golf aan inspirerende, verfrissende woorden. De manier waarop ze sprak en zich openstelde naar ons bracht mij (h)erkenning, nieuwe ideeën en gedachtes over hoe ik iets zou kunnen betekenen in mijn werk en voor anderen. Kort omschreven: een wauw-gevoel!

Na een moeilijke periode waarin ik veel heb gevochten met mijn gezondheid, mijn ‘oude’ ik, die ik wilde behouden en mijn ‘nieuwe’ ik, die ik niet wilde accepteren, ervoer ik deze dag het gevoel dat ik nog steeds authentiek ben en dat ik iets meebreng wat een verschil kan maken in deze wereld! Voor mij was er een soort startpunt in zicht… maar ik was er nog niet. Een waakvlammetje was weer aangegaan. Ik wilde hier meer van proeven en heb mijn directe collega’s ook overtuigd om mee te gaan en dit cadeau aan zichzelf te gunnen. Dat maakte dat we ons hebben ingeschreven voor het event “sterk leiderschap”.

Toen het event door Corona niet door kon gaan volgden we eerst de online training dienend-leiderschap, zodat we toch alvast geïnspireerd konden raken. Dankzij de online training kon ik mij de theorie eigen maken en kreeg ik daarnaast concrete handvatten om in de praktijk ook direct aan de slag te gaan. Dit was meer dan een goede voorbereiding op het event zelf.

Het event vond uiteindelijk plaats op 26 juni 2020. Deze dag zal ik nooit vergeten!

Je leert in een korte tijd enorm veel! Veel over jezelf en het effect van jouw gedrag op jezelf en anderen. Inge brengt je brein in beweging en geeft concrete voorbeelden en handvatten waar je mogelijk nog nooit eerder bewust bij hebt stilgestaan. Je wordt je bewust van je krachten en de vaardigheden die nog aandacht nodig hebben en om ‘oké’ te zijn met jezelf. Je leert wat ‘leiden is in plaats van lijden’. Tijdens het event is er ook veel interactie met andere deelnemers. Erg leuk en interessant om nieuwe mensen te leren kennen en van elkaar te leren in een open en vertrouwelijke sfeer waar je jezelf mag zijn.

De live dag met Inge is voor mij life changing geweest. Het waakvlammetje is die dag getransformeerd naar een warm vuur dat ik wil en kan delen met anderen.

Ik kan een event en de online training met Inge aanraden aan iedereen die open staat voor verandering, naar zichzelf durft te kijken en een volgende stap in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling wil maken en dat van de organisatie.

Gun jezelf dit cadeautje! Je verdient het!

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Mijn twijfels over online trainen waren onterecht, wat heb ik veel geleerd.

Na het volgen van de online Masterclass Dienend-Leiderschap, werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld! En…omdat Inge een mooi aanbod deed om de Online Training Dienend-Leiderschap te volgen, besloot ik om dit te doen. Ik had op dat moment nog wel zo mijn twijfels. Zou ik wel voldoende halen uit een online training? Mis ik dan vooral niet de interactie met studiegenoten? En…hoe ga ik vooral mijzelf hierin uitdagen?

Maar als ik er nu op terug kijk, was die twijfel grotendeels onterecht! Jeetje wat heb ik veel geleerd en wat een mooie inzichten heb ik opgedaan. Wel moet ik bekennen dat de meerwaarde voor mij ook zat in een ‘online’ coach moment met Inge zelf en het ‘live’ event Sterk Leiderschap. Dat alles bij elkaar: de online video’s, het persoonlijke contact & aandacht die Inge continu biedt én…het live-event waarin je echt ervaringen kan delen met groepsgenoten, maakte voor mij de training super waardevol!

Ik kies nu bijvoorbeeld bewuster door welke bril ik kijk, doe vaker een stapje terug in plaats van direct te reageren en creëer makkelijker een situatie waarin anderen zich gezien, gehoord en begrepen voelen.

Ik raad iedereen die meer wil weten over dienend-leiderschap aan om deze training te volgen. Het heeft mij geleerd dat het geen leiderschapsstijl is, maar écht een manier van ‘zijn’. En uiteraard leer je hoe je tot die manier van zijn komt.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Ik ga nu bewuster situaties in en kijk positiever naar mijzelf.

Binnen mijn huidige werk liep ik tegen een aantal zaken aan. Waaronder samenwerken met mensen die echt geen dienend-leider zijn, loopbaanvragen en nog niet altijd erin slagen leiderschap te pakken. Ik ga nu bewuster de dag en situaties in, kijk meer naar wat ik bij kan dragen en wat ik ervan kan leren. Ook kijk ik nu positiever naar mijzelf en kan ik beter met op zichzelf gerichte/dominante mensen omgaan.

De opbouw van de training was prettig, de filmpjes en onderbouwende teksten maakten het makkelijk. Theorie en praktijk werden op een zeer praktische manier gekoppeld. Ook de reminder mailtjes waren een fijne ondersteuning. Er ging geen druk vanuit, je kon het op je eigen tempo blijven doen. Ik vond het erg fijn dat ik de coaching echt aan het einde heb ingezet. De coaching sessie gaf als afsluiter voor mij nog extra kracht en inzicht hoe bewuster je met situaties om kunt gaan. Waarom raakt iets mij, wat kan ik ervan leren, wat wil ik ervan leren.

Hoe ik nu naar dienend-leiderschap kijk? Dienend-leiderschap draagt altijd bij aan je persoonlijke groei, wil je een goede leider zijn voor andere dan moet je een dienend-leider zijn voor jezelf. Het wordt dan meer iets wat je bent. Voorbeeldgedrag (practice what you preach), een open nieuwsgierige houding, humor, belemmerende overtuigingen ontmantelen, oké zijn met wat je weet en wat er is, en blijven leren zijn daarbij kenmerkend.

Ik zou iedereen aanraden de training te volgen. Voor mij was het wel fijn om het te combineren met een coaching en het live event, de combinatie had duidelijk meerwaarde.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training maakte mij bewuster, ik voel mij vitaler en ervaar meer rust.

Al geruime tijd voel ik me aangesproken door het gedachtegoed van dienend-leiderschap. Ik hoopte en verwachtte dat de training mij waardevolle kennis zou geven en zou bijdragen aan het verder vorm geven van mijn roeping: ‘van betekenis zijn voor wat/wie ik op mijn levensweg tegenkom’. Aanvankelijk was het gegeven dat de training online is een punt waarover ik moest nadenken. Ik houd meer van fysieke aanwezigheid omdat de interactie daarbij voor mij van hoger niveau is.

Uiteindelijk was de training boven verwachting: zeer klantvriendelijk van opzet en inhoudelijk sterk en aansprekend! Onder andere dankzij plezierige presentaties van Inge en de verwerkingsvragen die tot nadenken stemmen. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn basisbehoeften en ik merk ik dat ik meer rust en zelfbewustzijn ontwikkel. Verschillende oefeningen zijn voor mij nu een dagelijks ritueel geworden, waardoor ik mij vitaler voel. Ik geef de training een 10. De inzichten die ik in de training heb opgedaan wens ik ieder toe om een meer vervuld leven te kunnen leven.

Het zou mooi zijn als mensen zien dat dienend-leiderschap niet een zoveelste leiderschapsstijl is, maar een manier van ‘zijn’. En dat dienend-leiderschap niet soft is, maar essentieel voor groei van allen. Ik raad de training dan ook aan mensen aan die zinvoller invulling willen geven aan hun leven en werken. En het was voor mij van grote meerwaarde om ook bij de live sessie te zijn. Ik ben geïnspireerd en gesterkt om de kennis over dienend-leiderschap verder uit te dragen.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training heeft mij ontzettend veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling als dienend-leider, maar ook als mens.

Voordat ik begon aan de online training van dienend-leiderschap had ik verschillende boeken gelezen over het onderwerp. Ik vond het tijd worden om hetgeen wat ik gelezen had, te verdiepen in een training. Door de coronacrisis was het lastig om fysieke trainingen te volgen en daarom waagde ik de stap om aan een online training te beginnen. Vooraf was ik wat sceptisch, ‘Is zo’n online training wel wat voor mij?’ Maar door de prachtige en interactieve leeromgeving van Redpoint Company, ben ik overtuigd. Wat een fijne manier van leren en reflecteren!

De training heeft mij ontzettend veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling als dienend leider, maar ook als mens. Dienend-leiderschap is een ‘zijn’ een ‘grondhouding’. Dit doe je dus niet alleen op jouw werk, maar moet passen bij jou als persoon. De training heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen positie in de organisatie in een ander licht heb gezien en mijn kwaliteiten als mens heb herondekt. Erg fijn en waardevol. Het gesprek met Inge vond ik daarin echt van toegevoegde waarde.

Om de training dienend-leiderschap te volgen, hoef je geen leider in de klassieke zin te zijn. Iedereen in een organisatie. In welke rol dan ook, kan een dienend-leider zijn. De cursus zou ik daarom aan iedereen aanbevelen die voelt dat het gedachtegoed van dienend-leiderschap bij hem of haar past.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Iedere zichzelf respecterende manager/leider zou de training moeten volgen.

Een vriend attendeerde mij op dienend-leiderschap en ik herkende mij erin. Daarom wilde ik er meer van weten. De bekende drempel was om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het is niet zomaar een training volgen, maar met je persoonlijke overtuigingen en waarden aan de slag gaan. Online was goed te doen, maar ik had het wel graag gecombineerd met live bijeenkomsten. Het coachingsgesprek was echter heel persoonlijk. Dat was goed en ook wel confronterend. Ik ben dichter bij mijzelf gekomen, bij mijn eigen waarden. Door omstandigheden had ik een knauw gekregen, maar ik heb mijn vertrouwen weer terug. Ik besteed ook weer meer aandacht aan zelfzorg en voel me bewuster in het leven staan. De training was wat dat betreft een reis naar binnen. Inge maakte mij bijvoorbeeld bewust van hoe het werkt met vergeving. Ik kan nu beter loslaten en voel mij toegerust een nieuwe managementfunctie in te gaan vullen.

Iedere zichzelf respecterende manager/leider zou de training moeten volgen, al was het alleen maar om je blikveld te verbreden. De opbouw is goed, de filmpjes, teksten en opdrachten zijn van toegevoegde waarde. Inge is een inspirerende coach die gelooft in wat ze doet en daar heb ik waardering voor.

 

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Deze training krijgt van mij een 9! Verhelderend. Spiegelend. Meditatief. Uitdagend.

Gedurende mijn werkbare leven heb verschillende leidinggevende taken en functies gehad, maar nooit had ik mij verdiept in de theorie. Ik deed veel op gevoel en ervaringen. Na het lezen van het boek ‘Echte leiders dienen’ en de inspirerende avond die Inge verzorgde op de Fontys wilde ik mij richten op meer verdieping in mijn leiderschapsstijl. Ik wilde hier meer bewust mee omgaan. Ik ging met gerichte vragen de training in en dacht dat ik deze vragen allemaal met ‘ja’ kon beantwoorden. Ik zocht in de training om bevestiging, die kreeg ik, maar uiteindelijk kreeg ik ook een spiegel voorgehouden! Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb voldoende handvaten gekregen en voorbeelden van situaties die ik kan gebruiken. Vooral fijn was om te merken dat er veel eensgezinden zijn. Ik raad anderen zeker aan de online training te volgen. Ook om van tevoren het boek ‘Echte leiders dienen’ te lezen. Mijn collega leidinggevenden heb ik al geattendeerd op deze training die van mij een 9 krijgt!

Iets meer over mijn ervaringen met de training:
Ik ben tijdens deze hectische Coronatijd geswitcht van baan en organisatie wat een grote uitdaging is. En ik wilde dus deze online training nog volgen. Mensen in mijn omgeving vonden dat ik te veel hooi op mijn vork nam, maar op een of andere manier voelde ik dat juist nu deze training mij kon helpen om dicht bij mezelf te blijven. Het was heel prettig dat ik de training in mijn eigen tempo kon volgen op momenten dat ik het nodig had. De opdrachten zetten je aan het denken. De mogelijkheid om via de online omgeving feedback te krijgen was prettig. Ook het lezen van de ervaringen van anderen was waardevol. Het persoonlijke gesprek met Inge zorgde ervoor dat ik verrassend eenvoudig een enorme last achter mij kon laten en echt door kan met mijn ontwikkeling.

Omdat ik in mijn werkomgeving weinig dienend-leiderschap heb gezien, voelde ik mij altijd een vreemde eend in de bijt. Vaak heb ik gezocht naar mijn tekortkomingen. Door te lezen over dienend-leiderschap herken ik mezelf meer en ben me ervan bewust geworden dat ik een goede leider kan zijn. Omdat ik oké ben met mezelf, voel ik me goed! Mijn zelfvertrouwen is flink gegroeid en dit breng ik over op anderen. Ik merk dat zij vertrouwen hebben in mij en dat stelt mij in staat hen te ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.

Ik luister nog meer bewust naar de ander, vooral in conflicten. Wat zegt die ander nu precies? Hij/zij heeft geen oordeel van mij nodig, maar ik ga opzoek naar wat er wel nodig is om samen verder te komen. Daarnaast kan ik vaker een stapje naar achteren of opzij doen zonder dat ik voel dat ik de controle verlies. Door bewust mijn positie te kiezen, dien ik de medewerker beter in zijn/haar ontwikkeling. Ik ben minder bezig met mezelf en meer met de ander.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training zelf is inhoudelijk heel sterk, goed en aansprekend gebracht, 10!

Ik wilde mijn kennis opfrissen en hardnekkige leerpunten weer eens onder de loep nemen zodat ik de effecten beter kan ‘sturen’. De training heeft mijn denken over leiderschap bekrachtigd en verdiept. Het heeft mij verder opgeleverd dat ik meer authentieke keuzes maak, en het heeft mijn moed en mildheid geïnspireerd. Mijn handelingsperspectief voor lastige situaties is ook aangescherpt. Ik heb concrete aandachtspunten en weet wat ik ervaar en wil als ik onder druk kom. Mijn gevoel van competentie is hierdoor versterkt. De training zelf is inhoudelijk heel sterk, goed en aansprekend gebracht. Het is fijn dat het op mijn eigen tempo kan en dat er feedback bij zit. Een-op-een coaching of de zoomsessies zou ik er zeker bij aanraden. Of een persoonlijk vervolg, zodat je het nog meer gericht en ondersteund gaat doorleven in de praktijk. Ik raad anderen zeker aan de training te volgen, 10!

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training heeft mijn verwachtingen overtroffen, vooral omdat het zo concreet en direct toepasbaar is.

Aanleiding om op zoek te gaan naar een training als deze was dat ik minder tijd en aandacht had voor mijn team. Dat wilde ik graag anders. Maar hoe maak je dan die ommezwaai en hoe ga je dat organiseren in je team? Vanuit de mogelijkheden van mensen werken klinkt mooi en past ook bij mij, maar ik wist onvoldoende hoe je dit op een goede, duurzame manier doet. De verwachting van de training was inzicht over mijn eigen gedrag te krijgen. Wat doe ik nou eigenlijk en hoe werkt dat dan richting medewerkers? Na een stukje gelezen en geluisterd te hebben uit ‘Echte leiders dienen’, dacht ik: Dit is precies wat ik bedoel en zou willen leren.

De training heeft mij veel inzicht gegeven. Ik schiet bijvoorbeeld minder snel in oplossingen en mensen voelen zich beter gehoord. Ik merk dat ik weer in verbinding kom met de mensen uit het team. Ook is er meer vertrouwen ontstaan, waardoor ‘problemen’ eerder aangekaart worden en we daar nu samen aan werken.

De training online volgen was voor mij passend. Werken in eigen tijd, maar ook met einddata dat de opdrachten af moest zijn, zodat het niet kon versloffen. De training heeft mijn verwachtingen overtroffen, vooral omdat het zo concreet en direct toepasbaar is. Ik had niet verwacht dat een onlinetraining in vijf weken tijd al zo veel effect zou hebben op mijn handelen. Ik denk dat veel mensen op dit soort trainingen zitten te wachten. De training is to the point en concreet, de basisprincipes zijn goed voor iedere leidinggevende om bij stil te staan. Zelfs als je ervoor kiest om niet dienend te willen leiden. Met relatief weinig inspanning en informatie word je heel wat wijzer. Ik kan me ook voorstellen dat het als ‘opfriscursus’ (hoe zat het ook alweer) goed kan werken voor mensen die al veel verder zijn. Ik raad de training van harte aan.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De filmpjes vond ik echt geweldig. Mijn kennis is weer aangescherpt.

“Ik volg de media rondom dienend leiderschap al jaren. Bij deze training hoopte ik vooral om nog meer fijne kneepjes te leren. En ja, ik voel dat ik weer ‘opgefrist’ ben op dit onderwerp en dat ik er zin in heb om mijzelf (en anderen) bewust te verbeteren.

De filmpjes vond ik echt geweldig, de tekst las prettig! Het is laagdrempelig omdat je de cursus gewoon thuis in een paar weken kan voltooien. Ik heb elke les allerlei dingen geleerd. De uitleg van een situatie door Inge geeft toch weer stof tot nadenken en inspiratie. Top! Niet te lang en duidelijke taal. Het was goed te doen.

Ik ga anderen de training zeker aanraden. Twijfel je? Gun jezelf tenminste 30 minuten de tijd om je te verdiepen in dienend-leiderschap en stel jezelf dan de vraag: Zou dienend-leiderschap bij mij of mijn organisatie passen?”

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
4/5
Ik blijf dichter bij mijn waarden, ben meer oké uit mijn comfortzone en ont-moet mensen veel meer

Ik ben geïnspireerd geraakt door een presentatie van Inge op onze wijkteamdag. Met name dat dienend-leiderschap ook echt bij jezelf begint en dat het te maken heeft met goed voor jezelf zorgen sprak mij aan.

Na de online training ben ik mij weer veel meer bewust van mijn eigen waarden, die belangrijk voor mij zijn om mijn energie goed te houden. Ik ben daardoor bewuster keuzes gaan maken in wat ik wel en niet doe. Ik zie hoe dit tevens bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen. Ook reageer ik vaker weloverwogen, met een bewuste intentie en echte aandacht in plaats van reactief. Dat geeft energie en dingen lijken makkelijker te gaan. Ik merk dat ik mensen nu echt ont-moet. Daarnaast ben ik er veel meer oké mee om uit mijn comfortzone te gaan, dat zorgt voor ontwikkeling.

Ik zou anderen de online training zeker aanraden. Het is een online coachingstraject waarin je kennis op doet en met name reflecteert op je zelf en hoe jij in de wereld staat. Het is leuk door de video’s en heeft goede reflectieve opdrachten.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Blij dat ik me ingeschreven heb. Was een cadeautje aan mijzelf. Verrijkt gevoel.

“De reden voor mij om de online training te gaan volgen is dat ik nieuwsgierig was wat dienend-leiderschap precies behelst. En om vast te stellen waar ik sta op het gebied van dienend-leiderschap. Ik was erg benieuwd naar de tips en handvatten om bewuster deze vorm van leiderschap toe te passen. De enige twijfel was hoe de online training zou verlopen. Uiteindelijk bleek het een fijne combinatie van video en opdrachten die je in eigen tijd en tempo kunt doorlopen. Ervaringen kon ik in de leeromgeving delen.

Hoe het voor mij was om de online training te doen? Verrassend. Blij dat ik me ingeschreven heb. Was een cadeautje aan mijzelf. Verrijkt gevoel. Ik ben dankbaar dat ik mij nu 5-6 weken dagelijks bewust ben van dienend-leiderschap. En dat er nog velen gaan komen!

De training heeft mij gebracht waar ik op hoopte: bewuster omgaan, zijn en toepassen van dienend-leiderschap. Het meest waardevol voor mij zijn de inzichten in wie je dient met jouw gedrag. Waar kan je invloed op hebben en waar niet. Ik weet verder nu nog beter waar en hoe ik impact wil en kan maken. Ik zou de training dan ook zeker aan anderen aanraden, omdat het je kan verrijken als je er open voor staat. Nieuwsgierigheid is wel belangrijk.

Nog iets als afsluiter? Iedereen zou moeten weten dat dienend-leiderschap een belangrijke bijdrage heeft in het mooier maken van deze planeet!”

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Ik ben bewuster en met meer vertrouwen bezig met mijn rol als leider

“Ik was op zoek naar reflectie op mijn leiderschap. In de afgelopen 25 jaar ben ik ‘organisch’ gegroeid en heb ik een leiderschapsstijl ontwikkeld waar ik me prettig bij voel. Mijn verwachting was om beter te kunnen duiden wat mijn leiderschapsstijl is. De training heeft mij meer gebracht dan dat. Mijn interpersoonlijke vaardigheden zijn verder verbeterd. Ik heb ook meer vertrouwen gekregen in mijn eigen manier van leiden. De vorm van leiderschap die bij mij past heeft een naam, is wetenschappelijk onderzocht en voegt veel waarde toe aan het succes van het bedrijf.

De training is goed opgezet, met de juiste hoeveelheid stof per week. De opdrachten waren interessant en namen me mee door de stof (als een reis) en de vragen beantwoorden in de on-line leeromgeving maakte het goed mogelijk deze cursus in mijn eigen tijd te doen en inzichten van anderen te krijgen. De opdrachten zijn een fijne manier van coachen. Ik zou anderen aanraden de training te doen. Al denk ik dat er wel een intrinsieke interesse zou moeten zijn om meer te willen weten over dienend-leiderschap om er echt van te leren.”

Indien je organisatie betaalt, kies bij betalen dan voor ‘directe bankoverschrijving’.
Vul wel het e-mailadres in van diegene die de training gaat volgen.
De deelnemer wordt verzocht zelf de factuur in te dienen bij zijn/haar werkgever.

Veelgestelde Vragen

VERBORGEN

Deze vraag is verborgen zodat alle FAQ items altijd ingeklapt zijn in het begin. Als je wil dat de eerste vraag standaard al uitgeklapt is moet je deze vraag verwijderen. 

Hoe werkt het programma?

Het programma bestaat uit vijf zorgvuldig opgebouwde modules waarin je stap voor stap aan de hand van video’s, teksten en opdrachten je inzicht in organisatiepsychologie en dienend-leiderschap vergroot. Door te leren en te oefenen ga je groeien in je leiderschap, communicatieve vaardigheden en samenwerkingen.

De meeste deelnemers vinden het fijn om eerst een video te bekijken en de bijbehorende teksten en opdrachten door te nemen (25-45 minuten). Na een paar dagen reflectie en oefenen in de praktijk worden dan vaak de opdrachten (af)gemaakt (20-30 minuten). Je deelt je belangrijkste inzichten in de leeromgeving en kijkt waar je anderen kunt waarderen of versterken. Inge of een Redpoint Company Coach reageert meestal ook op je reflectie, om je zo weer verder te inspireren.

Uiteindelijk leg je een ‘examen’ af, wat meer een ‘vieren van je ontwikkelingen is’ dan een examen. Je reflecteert op je voortgang en bepaalt waar je aan blijft en gaat werken. Dit zorgt ervoor dat je helder en gericht doorgaat met wat je in gang hebt gezet. Oud-deelnemers geven aan de doordachte opzet van de training mooi doorwerkt in de praktijk. Als je de training aanschaft met coaching, Zoomsessies of later besluit dat je een certificaat wilt, dan krijg je een terugkoppeling op je examen en een officieel certificaat.

Wat heb ik nodig om de training te kunnen volgen?

Een computer, internetaansluiting, interesse, pen en papier.

Heb ik bepaalde ervaring of voorkennis nodig om de training te kunnen volgen?

Nee, dat is niet nodig. Dr. Inge Nuijten slaagt erin om wetenschappelijke inzichten op postacademisch niveau toch voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken. Daarnaast zijn de inzichten die ze in deze training deelt voor iedereen waardevol. Dus ga lekker aan de slag en laat je verrassen.

Waar en wanneer is de training?

Je volgt de training in je eigen tijd en tempo, waar en wanneer je maar wilt. Heb je ook Zoomsessies of coaching aangevraagd? Die vinden wel op vaste tijden plaats. De data en tijden vind je op de website en na inschrijving in je mailbox.

Hoe lang heb je toegang?

Na aanschaf heb je 1 jaar toegang.

Wie zou de training moeten volgen?

Iedereen die zijn/haar (persoonlijk) leiderschap wil ontwikkelen en dat wil doen op basis van de meest effectieve en succesvolle vorm van leiderschap. Dienend-leiderschap zorgt er namelijk voor dat iedere leiderschapsstijl succesvol wordt.

Ik ben geen leider, is het dan ook geschikt voor mij?

Ja, de training wordt ook gevolgd door medewerkers, coaches en trainers. Zij zijn er erg blij mee in het kader van de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap. Volgens deelnemers is de training geschikt voor medewerkers, beginnend leidinggevenden, maar ook voor ervaren leiders om hun inzichten en vaardigheden op te frissen en aan te scherpen.

Mag ik de inhoud delen met collega’s?

Nee, de inhoud is voor jou alleen. Wat je uiteraard wel mag (moet?) doen is meer en meer dienend-leiden, een voorbeeld zijn voor anderen, mensen inspireren met je inzichten. Heb je een of meer collega’s die de training ook willen doen, neem dan contact met ons op via info@redpointcompany.com.

Mag ik als trainer/coach/organisatieadviseur/docent/consultant de inhoud delen?

Nee, de inhoud is voor jou alleen. Wil je gebruik maken van een video of opdracht voor een sessie, neem dan contact met ons op via info@redpointcompany.com.

Kan ik met mijn hele team of organisatie de training volgen?

Ja, zeker kan dat. Het is zelfs mogelijk een leeromgeving geheel op maat voor jouw organisatie te maken. Wil je de mogelijkheden verkennen? Vul hier alvast zoveel mogelijk van je wensen in, zodat we gericht in gesprek kunnen. Na inzenden van het formulier, nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op voor een afspraak.

Hoe verhoudt de training zich tot andere leiderschapsprogramma’s?

Deelnemers geven aan dat de opbrengsten zelfs hoger zijn in vergelijking tot de meeste 2- en 3-daagse leiderschapstrainingen. Je gaat veel waardevolle tips en tools aangereikt krijgen die je zo compact en treffend niet elders vindt. Daarnaast is de training verspreid over zes weken. Door een weloverwogen opbouw van de informatie en opdrachten ontwikkel je stap voor stap en heel gericht.

Hoe verhoudt de training zich tot live trainingen met dr. Inge Nuijten?

Het overbrengen van de theorie doet Inge live natuurlijk interactiever. Daarnaast is ze een scherpe observator en werkt zij heel intuïtief. Daardoor ziet ze in live trainingen goed wat er speelt en is ze in staat je heel gericht inzichten en aanknopingspunten te geven voor je persoonlijke ontwikkeling. Het voordeel van het volgen van de online training is dat je al gevoel krijgt bij hoe Inge werkt en dat je een goed beeld van dienend-leiderschap krijgt. Mocht je dan besluiten dat je de basistraining als verdieping wilt doen, dan krijg je het basisbedrag van de online training als korting op dat programma, omdat beide trajecten elkaar mooi aanvullen.

Hoe verhoudt de training zich tot coaching van dr. Inge Nuijten?

In coaching ga je al snel de diepte in. De onlinetraining biedt in combinatie met coaching daarom een goede basis om snel stappen te zetten. Inge haar tijd is echter beperkt, dus coachingsplekken zijn schaars.

Wat als ik geen Zoom heb?

Zoom hoef je niet te installeren op je computer. Je kunt de coaching bijwonen via een URL (liefst Chrome als browser gebruiken) en een wachtwoord. De instructies daarvoor ontvang je via de mail na het maken van de afspraak.

Waarom is de prijs op dit moment lager?

De waarde van de training is een veelvoud van wat je ervoor betaalt. Daarnaast betaal je voor één-, twee- en driedaagse leiderschapstrainingen al snel tussen de de € 800,- en € 4.000,-. Op zich niets mis mee. Echter, Redpoint Company heeft tot doel om de meest waardevolle kennis zo praktisch mogelijk voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te stellen. Daarom is ervoor gekozen om deze kennis online aan te bieden voor een lagere prijs.

Kan ik achteraf betalen?

Als je werkgever betaalt, kun je een factuur aanmaken. Na ontvangst van de betaling krijg je toegang tot het programma.

Ik wil het kopen, maar wel kunnen declareren bij mijn werk, kan dat?

Ja, dat kan zeker. Je kunt eventueel zelf een factuur aanmaken op naam van je organisatie. Zorg dat je de e-mailadressen van jou en de financiële administratie, de projectcode, referentie of ander kenmerk goed invult. Zodra de factuur betaald is, krijg je toegang tot de training.

Wat nou als blijkt dat de training niet voor mij werkt of niet bij mij past?

Wij weten vrij zeker dat je heel blij gaat worden van de inhoud en opzet van de training en dat je er veel aan gaat hebben. Daarom bieden we je aan dat je de training 7 dagen mag proberen. Ben je niet tevreden, stuur ons dan een mailtje met je feedback en je krijgt binnen 5 werkdagen je geld terug.

Wat mensen over Inge zeggen:

Indien je organisatie betaalt, kies bij betalen dan voor ‘directe bankoverschrijving’.
Vul wel het e-mailadres in van diegene die de training gaat volgen.
De deelnemer wordt verzocht zelf de factuur in te dienen bij zijn/haar werkgever.

Ik heb Inge leren kennen als kerndocent van de ‘CPM Academy voor organisatieontwikkeling’. Daaraan levert zij al vele jaren een belangrijke bijdrage. Rondom het thema dienend-leiderschap verzorgt zij boeiende ‘college-dagen’. Ze koppelt theoretische diepgang aan herkenbare, praktische realiteit. Dat doet ze op onnavolgbare wijze: authentiek, energie gevend en met respect voor de deelnemers. Moeilijke materie brengt zij op een toegankelijke manier over, waardoor zij iedereen mee neemt in haar denkbeelden. Altijd interactief, concreet, open en eerlijk en nooit zweverig.

Marion Neefe

Algemeen Directeur, CPM Nederland BV

Inge Nuijten laat zien hoe je de 8 gedragingen van een dienend-leider in de praktijk kunt leven.

Een lieve, warme, bescheiden, eerlijke en hartelijke persoonlijkheid, die je altijd bij zal blijven, wanneer je haar eenmaal hebt ontmoet. En ook nog eens briljant! Het is een feest om met Inge samen te mogen werken, en om kennis te maken met haar wijsheid, kennis en kunde. Ik beveel Inge dan ook bij een ieder, die belangstelling heeft voor (dienend-)leiderschap, van harte aan.

Els Holland

Leiderschapscoach & Organisatieontwikkelaar, ELS Company

Inge is een bevlogen expert met ‘hart’ voor haar boodschap. Altijd de nieuwste inzichten op het gebied van leiderschap en vitaliteit. Ze draagt oplossingen aan vanuit meerdere (verrassende) invalshoeken, zodat je zelf kunt bepalen welke bij jou passen. Bovenal een praktisch insteek, opgedane inzichten zijn direct te benutten. Een écht onderscheidende trainer zoals ik er niet veel zie… Bedankt voor je inspiratie!

Jasper Rensen

Interim manager / Teamcoach, Buro Rensen

De kracht van Inge zit hem wat mij betreft precies in de termen waarvoor zij en haar bedrijf staan; Energie, Eenvoud en Impact. Met de energie en haar echt aanwezig en in verbinding zijn zorgt ze ervoor dat mensen gepakt worden. De eenvoud in het “mens-zijn” en eigen kwetsbaarheid bescheidenheid er laten zijn zorgt samen met een enorme hoeveelheid kennis en ervaring voor de impact. Ze pakt, inspireert en laat dan weer los zodat mensen zelf kunnen gaan ontwikkelen.

Birgit Harms

Manager, Veilig Thuis IJsselland