Dienend-leiderschap is de meest succesvolle vorm van leiderschap volgens vooraanstaande managementdenkers zoals Steven Covey, Simon Sinek en Ken Blanchard. Het is wellicht ook de minst begrepen vorm van leiderschap. In deze training leer je waarom het zo succesvol is en hoe je er zelf goed in wordt.

Wil je minder hoeven sturen en meer inspireren? Hoe past dienend-leiderschap in jouw organisatie? Wie dien je eigenlijk, hoe ben je dienstbaar en hoever ga je daarmee? Hoe verhoudt dienen zich tot leiden? Je krijgt praktische inzichten en handvatten voor jouw leiderschapsontwikkeling en die van de mensen om je heen.

Dienend-leiderschap

De #1 Online Training voor Dienend-Leiderschap

Start 12 maart 2024

€1.297,- excl. btw

Vragen? Mail naar info@redpointcompany.com

Optimale combinatie van video’s, oefeningen en inspiratie.

90 dagen

In eigen tijd en tempo

ca 2 uur/week

6 modules

met video’s inspiratie en opdrachten

1 reflectie/examenmodule

met officieel certificaat

4 Live Online sessies

met inspirerende deelnemers en dr. Inge Nuijten

1 jaar lidmaatschap

Redpoint Community

Ervaringen

Cheat-sheets helpen om gericht te leiden en te blijven ontwikkelen.

Ik raad de training aan omdat het heel leerzaam is. Het is wel slim om eerst het boek te lezen en daarna de cursus te volgen. Ik ben mij nu bewust van mijn aandacht, intentie en doelen, en dat levert betere gesprekken en samenwerkingen op. De diverse tools helpen mij met bijvoorbeeld de jaarcyclus en de gerichte ontwikkeling van de mensen om mij heen. De training inspireerde mij verder stappen te zetten in authenticiteit en om belemmerende overtuigingen te tackelen. Tot slot leverde het mij ook een aantal fijne buddy’s op met wie ik blijf sparren over leiderschap.

Tom Janssen

Marketing Manager, Verhoeven Grondverzetmachines B.V.

Ik blijf dichter bij mijn waarden, ben meer oké uit mijn comfortzone en ont-moet mensen veel meer.

Ik ben geïnspireerd geraakt door een presentatie van Inge op onze wijkteamdag. Met name dat dienend-leiderschap ook echt bij jezelf begint en dat het te maken heeft met goed voor jezelf zorgen sprak mij aan.

Na de online training ben ik mij weer veel meer bewust van mijn eigen waarden, die belangrijk voor mij zijn om mijn energie goed te houden. Ik ben daardoor bewuster keuzes gaan maken in wat ik wel en niet doe. Ik zie hoe dit tevens bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen. Ook reageer ik vaker weloverwogen, met een bewuste intentie en echte aandacht in plaats van reactief. Dat geeft energie en dingen lijken makkelijker te gaan. Ik merk dat ik mensen nu echt ont-moet. Daarnaast ben ik er veel meer oké mee om uit mijn comfortzone te gaan, dat zorgt voor ontwikkeling.

Ik zou anderen de online training zeker aanraden. Het is een online coachingstraject waarin je kennis op doet en met name reflecteert op je zelf en hoe jij in de wereld staat. Het is leuk door de video’s en heeft goede reflectieve opdrachten.

Katrien Spanbroek

Coach, Wijkteams Enschede

Meer zelfinzicht, sterker in mijn schoenen en een heldere visie.

De training raad ik aan, een 9. Je moet wel intrinsiek gemotiveerd zijn en zelfdiscipline hebben om de training te volgen. Het leverde mij onder andere op dat ik woorden heb kunnen geven aan mijn gedachtes zodat ik mijn visie beter uit kan dragen. Mijn ontwikkelpad is duidelijk, ik weet welke volgende stap ik wil zetten. Ik heb mijn visie op leiderschap en de leider die ik wil zijn/worden helderder. Ik heb duidelijker wat ik vind dat mijn taak is en hoe ik een bijdrage kan leveren aan het grotere geheel. Het belang van open vragen stellen en de ander het antwoord laten geven heb ik ervaren. Al met al inspirerend. Ik ga hier zeker mee verder.

Kim van Erp

Senior Marketing- en Communicatieadviseur, Ennatuurlijk B.V.

De filmpjes vond ik echt geweldig. Mijn kennis is weer aangescherpt.

Ik volg de media rondom dienend leiderschap al jaren. Bij deze training hoopte ik vooral om nog meer fijne kneepjes te leren. En ja, ik voel dat ik weer ‘opgefrist’ ben op dit onderwerp en dat ik er zin in heb om mijzelf (en anderen) bewust te verbeteren.

De filmpjes vond ik echt geweldig, de tekst las prettig! Het is laagdrempelig omdat je de cursus gewoon thuis in een paar weken kan voltooien. Ik heb elke les allerlei dingen geleerd. De uitleg van een situatie door Inge geeft toch weer stof tot nadenken en inspiratie. Top! Niet te lang en duidelijke taal. Het was goed te doen.

Ik ga anderen de training zeker aanraden. Twijfel je? Gun jezelf tenminste 30 minuten de tijd om je te verdiepen in dienend-leiderschap en stel jezelf dan de vraag: Zou dienend-leiderschap bij mij of mijn organisatie passen?

RPA Kranenburg

Agile coach en scrummaster, Ministerie van Defensie

De training heeft mij (en de mensen met wie ik werk) veel gebracht.

Een fijne training die zorgt voor meer zelfbewustzijn. Ik kan dienend-leiderschap en waar ik in mijn werk voor sta meer uitdragen en beter mijn eigen grenzen aangeven. Het was een fijne combinatie van theorie, praktijk en sociaal welbevinden. Ik ben sterker en stabieler geworden. Meer bewust van mijn groene zone, mijn ademhaling en mijn eigen behoeftes. Staan in mijn kracht. Meer durven uitkomen waar Welzijn voor staat. Welzijn zorgt voor welbevinden. Welbevinden maakt dat de zorgvraag afneemt en dat is wat we nu en komende jaren hard nodig hebben. Ik kan daar nu nog meer het verschil in maken en dat doe ik van harte. Ik raad de training niet alleen voor iedereen die werkt, maar zelfs voor onze bewoners aan.

Tirza de Lange

Welzijn en Activering, Zorggroep Noordwest Veluwe

Meer ruimte, bewustere keuzes, veel waardevolle inzichten, volop geïnspireerd en praktische handvatten.

Als je jezelf beter wilt leren kennen en begrijpen, makkelijker keuzes wilt maken en de wereld een stukje mooier wilt maken raad ik je deze training van harte aan. Een 10! de training is de moeite meer dan waard! Mijn weerstand tegen online leren is helemaal verdwenen, sterker nog: ik vind het heel erg leuk en fijn. Als ik een vraag of vragen had, werd die in de module erna beantwoord. Ik heb een inspirerende visie op leiderschap ontwikkeld en spreek mij nu bijvoorbeeld meer en effectiever uit. De training heeft mij daarnaast echt geholpen ruimte te creëren voor mijzelf. Ik ben er achter gekomen dat echt alles er mag zijn. Ik ben heel dankbaar dat dienend-leiderschap zo op mijn pad is gekomen.

Esther Sonke-Levolger

Levensgenieter

“Als men ziet wat juist is,
en het nalaat te handelen,
is dat een gebrek aan moed.”

~ Confucius

 

Online Training Dienend-Leiderschap

€1.297,- excl.btw

Live Online Sessies: 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni 2024

6 modules met video’s, inspiratie en opdrachten

1 reflectie / examenmodule (met officieel certificaat)

4 live online doorpak-, oefen en inspiratiesessies

1 jaar toegang tot de Online Training Dienend-Leiderschap

1 jaar lidmaatschap van de online Redpoint Community

Veel gestelde vragen

VERBORGEN

Deze vraag is verborgen zodat alle FAQ items altijd ingeklapt zijn in het begin. Als je wil dat de eerste vraag standaard al uitgeklapt is moet je deze vraag verwijderen. 

Hoe werkt het programma?

Het programma bestaat uit vijf zorgvuldig opgebouwde modules waarin je stap voor stap aan de hand van video’s, teksten en opdrachten je inzicht in organisatiepsychologie en dienend-leiderschap vergroot. Door te leren en te oefenen ga je groeien in je leiderschap, communicatieve vaardigheden en samenwerkingen.

De meeste deelnemers vinden het fijn om eerst een video te bekijken en de bijbehorende teksten en opdrachten door te nemen (25-45 minuten). Na een paar dagen reflectie en oefenen in de praktijk worden dan vaak de opdrachten (af)gemaakt (20-30 minuten). Je deelt je belangrijkste inzichten in de leeromgeving en kijkt waar je anderen kunt waarderen of versterken. Inge of een Redpoint Company Coach reageert meestal ook op je reflectie, om je zo weer verder te inspireren.

Uiteindelijk leg je een ‘examen’ af, wat meer een ‘vieren van je ontwikkelingen is’ dan een examen. Je reflecteert op je voortgang en bepaalt waar je aan blijft en gaat werken. Dit zorgt ervoor dat je helder en gericht doorgaat met wat je in gang hebt gezet. Oud-deelnemers geven aan de doordachte opzet van de training mooi doorwerkt in de praktijk. Als je de training aanschaft met coaching, Zoomsessies of later besluit dat je een certificaat wilt, dan krijg je een terugkoppeling op je examen en een officieel certificaat.

Wat heb ik nodig om de training te kunnen volgen?

Een computer, internetaansluiting, interesse, pen en papier.

Heb ik bepaalde ervaring of voorkennis nodig om de training te kunnen volgen?

Nee, dat is niet nodig. Dr. Inge Nuijten slaagt erin om wetenschappelijke inzichten op postacademisch niveau toch voor iedereen begrijpelijk en toepasbaar te maken. Daarnaast zijn de inzichten die ze in deze training deelt voor iedereen waardevol. Dus ga lekker aan de slag en laat je verrassen.

Waar en wanneer is de training?

Je volgt de training in je eigen tijd en tempo, waar en wanneer je maar wilt. Heb je ook Zoomsessies of coaching aangevraagd? Die vinden wel op vaste tijden plaats. De data en tijden vind je op de website en na inschrijving in je mailbox.

Hoe lang heb je toegang?

Na aanschaf heb je 1 jaar toegang.

Wie zou de training moeten volgen?

Iedereen die zijn/haar (persoonlijk) leiderschap wil ontwikkelen en dat wil doen op basis van de meest effectieve en succesvolle vorm van leiderschap. Dienend-leiderschap zorgt er namelijk voor dat iedere leiderschapsstijl succesvol wordt.

Ik ben geen leider, is het dan ook geschikt voor mij?

Ja, de training wordt ook gevolgd door medewerkers, coaches en trainers. Zij zijn er erg blij mee in het kader van de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap. Volgens deelnemers is de training geschikt voor medewerkers, beginnend leidinggevenden, maar ook voor ervaren leiders om hun inzichten en vaardigheden op te frissen en aan te scherpen.

Mag ik de inhoud delen met collega’s?

Nee, de inhoud is voor jou alleen. Wat je uiteraard wel mag (moet?) doen is meer en meer dienend-leiden, een voorbeeld zijn voor anderen, mensen inspireren met je inzichten. Heb je een of meer collega’s die de training ook willen doen, neem dan contact met ons op via info@redpointcompany.com.

Mag ik als trainer/coach/organisatieadviseur/docent/consultant de inhoud delen?

Nee, de inhoud is voor jou alleen. Wil je gebruik maken van een video of opdracht voor een sessie, neem dan contact met ons op via info@redpointcompany.com.

Kan ik met mijn hele team of organisatie de training volgen?

Ja, zeker kan dat. Het is zelfs mogelijk een leeromgeving geheel op maat voor jouw organisatie te maken. Wil je de mogelijkheden verkennen? Vul hier alvast zoveel mogelijk van je wensen in, zodat we gericht in gesprek kunnen. Na inzenden van het formulier, nemen we binnen 2 werkdagen contact met je op voor een afspraak.

Hoe verhoudt de training zich tot andere leiderschapsprogramma’s?

Deelnemers geven aan dat de opbrengsten zelfs hoger zijn in vergelijking tot de meeste 2- en 3-daagse leiderschapstrainingen. Je gaat veel waardevolle tips en tools aangereikt krijgen die je zo compact en treffend niet elders vindt. Daarnaast is de training verspreid over zes weken. Door een weloverwogen opbouw van de informatie en opdrachten ontwikkel je stap voor stap en heel gericht.

Hoe verhoudt de training zich tot live trainingen met dr. Inge Nuijten?

Het overbrengen van de theorie doet Inge live natuurlijk interactiever. Daarnaast is ze een scherpe observator en werkt zij heel intuïtief. Daardoor ziet ze in live trainingen goed wat er speelt en is ze in staat je heel gericht inzichten en aanknopingspunten te geven voor je persoonlijke ontwikkeling. Het voordeel van het volgen van de online training is dat je al gevoel krijgt bij hoe Inge werkt en dat je een goed beeld van dienend-leiderschap krijgt. Mocht je dan besluiten dat je de basistraining als verdieping wilt doen, dan krijg je het basisbedrag van de online training als korting op dat programma, omdat beide trajecten elkaar mooi aanvullen.

Hoe verhoudt de training zich tot coaching van dr. Inge Nuijten?

In coaching ga je al snel de diepte in. De onlinetraining biedt in combinatie met coaching daarom een goede basis om snel stappen te zetten. Inge haar tijd is echter beperkt, dus coachingsplekken zijn schaars.

Wat als ik geen Zoom heb?

Zoom hoef je niet te installeren op je computer. Je kunt de coaching bijwonen via een URL (liefst Chrome als browser gebruiken) en een wachtwoord. De instructies daarvoor ontvang je via de mail na het maken van de afspraak.

Waarom is de prijs op dit moment lager?

De waarde van de training is een veelvoud van wat je ervoor betaalt. Daarnaast betaal je voor één-, twee- en driedaagse leiderschapstrainingen al snel tussen de de € 800,- en € 4.000,-. Op zich niets mis mee. Echter, Redpoint Company heeft tot doel om de meest waardevolle kennis zo praktisch mogelijk voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te stellen. Daarom is ervoor gekozen om deze kennis online aan te bieden voor een lagere prijs.

Kan ik achteraf betalen?

Als je werkgever betaalt, kun je een factuur aanmaken. Na ontvangst van de betaling krijg je toegang tot het programma.

Ik wil het kopen, maar wel kunnen declareren bij mijn werk, kan dat?

Ja, dat kan zeker. Je kunt eventueel zelf een factuur aanmaken op naam van je organisatie. Zorg dat je de e-mailadressen van jou en de financiële administratie, de projectcode, referentie of ander kenmerk goed invult. Zodra de factuur betaald is, krijg je toegang tot de training.

Wat nou als blijkt dat de training niet voor mij werkt of niet bij mij past?

Wij weten vrij zeker dat je heel blij gaat worden van de inhoud en opzet van de training en dat je er veel aan gaat hebben. Daarom bieden we je aan dat je de training 7 dagen mag proberen. Ben je niet tevreden, stuur ons dan een mailtje met je feedback en je krijgt binnen 5 werkdagen je geld terug.

Reviews van de training:

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Mijn leiderschap geef ik nu bewuster vorm op basis van de concrete inzichten en handvatten
Ik wilde graag meer weten over dienend leiderschap. Verder wilde ik bewuster kunnen handelen vanuit mijn waarden. En daar ook bewust in blijven ontwikkelen. Mijn grootste leerrendement zit er volgens mij in dat ik nog bewuster nadenk wat de ander nodig heeft en hier ook heel bewust naar vraag. En ook dat ik bewust nadenk wat ik zelf nodig heb, in plaats van het laten leiden door de drukte van de dag. Iedereen zou over dienend-leiderschap mogen weten dat dienende leiders mensen en organisaties sterker maken. Dat alleen zo het allerbeste uit mensen wordt gehaald en dat ze zo eigenlijk ook het meeste rendement kunnen leveren/het beste kunnen bijdragen. En dat betekent ook dat je als dienend leider interventies moet doen. Interventies die soms veel impact hebben, maar altijd als doel hebben om de ander beter te maken. Deze online training zat prima in elkaar; afwisseling van gesproken tekst, te lezen tekst en verdiepingsopdrachten. De training zorgt voor bewustzijn en geeft praktische handvatten om het ook daadwerkelijk toe te passen. Al met hele kleine handreikingen die meteen in de praktijk te gebruiken zijn of waarmee te experimenteren is.
recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Wauw en life changing!

Tijdens een klantevent van CPM ontmoette ik Inge. Vanaf het moment dat Inge ging spreken kwamen haar woorden direct bij mij binnen! Een golf aan inspirerende, verfrissende woorden. De manier waarop ze sprak en zich openstelde naar ons bracht mij (h)erkenning, nieuwe ideeën en gedachtes over hoe ik iets zou kunnen betekenen in mijn werk en voor anderen. Kort omschreven: een wauw-gevoel!

Na een moeilijke periode waarin ik veel heb gevochten met mijn gezondheid, mijn ‘oude’ ik, die ik wilde behouden en mijn ‘nieuwe’ ik, die ik niet wilde accepteren, ervoer ik deze dag het gevoel dat ik nog steeds authentiek ben en dat ik iets meebreng wat een verschil kan maken in deze wereld! Voor mij was er een soort startpunt in zicht… maar ik was er nog niet. Een waakvlammetje was weer aangegaan. Ik wilde hier meer van proeven en heb mijn directe collega’s ook overtuigd om mee te gaan en dit cadeau aan zichzelf te gunnen. Dat maakte dat we ons hebben ingeschreven voor het event “sterk leiderschap”.

Toen het event door Corona niet door kon gaan volgden we eerst de online training dienend-leiderschap, zodat we toch alvast geïnspireerd konden raken. Dankzij de online training kon ik mij de theorie eigen maken en kreeg ik daarnaast concrete handvatten om in de praktijk ook direct aan de slag te gaan. Dit was meer dan een goede voorbereiding op het event zelf.

Het event vond uiteindelijk plaats op 26 juni 2020. Deze dag zal ik nooit vergeten!

Je leert in een korte tijd enorm veel! Veel over jezelf en het effect van jouw gedrag op jezelf en anderen. Inge brengt je brein in beweging en geeft concrete voorbeelden en handvatten waar je mogelijk nog nooit eerder bewust bij hebt stilgestaan. Je wordt je bewust van je krachten en de vaardigheden die nog aandacht nodig hebben en om 'oké' te zijn met jezelf. Je leert wat 'leiden is in plaats van lijden'. Tijdens het event is er ook veel interactie met andere deelnemers. Erg leuk en interessant om nieuwe mensen te leren kennen en van elkaar te leren in een open en vertrouwelijke sfeer waar je jezelf mag zijn.

De live dag met Inge is voor mij life changing geweest. Het waakvlammetje is die dag getransformeerd naar een warm vuur dat ik wil en kan delen met anderen.

Ik kan een event en de online training met Inge aanraden aan iedereen die open staat voor verandering, naar zichzelf durft te kijken en een volgende stap in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling wil maken en dat van de organisatie.

Gun jezelf dit cadeautje! Je verdient het!

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Mijn twijfels over online trainen waren onterecht, wat heb ik veel geleerd.

Na het volgen van de online Masterclass Dienend-Leiderschap, werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld! En…omdat Inge een mooi aanbod deed om de Online Training Dienend-Leiderschap te volgen, besloot ik om dit te doen. Ik had op dat moment nog wel zo mijn twijfels. Zou ik wel voldoende halen uit een online training? Mis ik dan vooral niet de interactie met studiegenoten? En…hoe ga ik vooral mijzelf hierin uitdagen?

Maar als ik er nu op terug kijk, was die twijfel grotendeels onterecht! Jeetje wat heb ik veel geleerd en wat een mooie inzichten heb ik opgedaan. Wel moet ik bekennen dat de meerwaarde voor mij ook zat in een ‘online’ coach moment met Inge zelf en het ‘live’ event Sterk Leiderschap. Dat alles bij elkaar: de online video’s, het persoonlijke contact & aandacht die Inge continu biedt én…het live-event waarin je echt ervaringen kan delen met groepsgenoten, maakte voor mij de training super waardevol!

Ik kies nu bijvoorbeeld bewuster door welke bril ik kijk, doe vaker een stapje terug in plaats van direct te reageren en creëer makkelijker een situatie waarin anderen zich gezien, gehoord en begrepen voelen.

Ik raad iedereen die meer wil weten over dienend-leiderschap aan om deze training te volgen. Het heeft mij geleerd dat het geen leiderschapsstijl is, maar écht een manier van ‘zijn’. En uiteraard leer je hoe je tot die manier van zijn komt.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Ik ga nu bewuster situaties in en kijk positiever naar mijzelf.

Binnen mijn huidige werk liep ik tegen een aantal zaken aan. Waaronder samenwerken met mensen die echt geen dienend-leider zijn, loopbaanvragen en nog niet altijd erin slagen leiderschap te pakken. Ik ga nu bewuster de dag en situaties in, kijk meer naar wat ik bij kan dragen en wat ik ervan kan leren. Ook kijk ik nu positiever naar mijzelf en kan ik beter met op zichzelf gerichte/dominante mensen omgaan.

De opbouw van de training was prettig, de filmpjes en onderbouwende teksten maakten het makkelijk. Theorie en praktijk werden op een zeer praktische manier gekoppeld. Ook de reminder mailtjes waren een fijne ondersteuning. Er ging geen druk vanuit, je kon het op je eigen tempo blijven doen. Ik vond het erg fijn dat ik de coaching echt aan het einde heb ingezet. De coaching sessie gaf als afsluiter voor mij nog extra kracht en inzicht hoe bewuster je met situaties om kunt gaan. Waarom raakt iets mij, wat kan ik ervan leren, wat wil ik ervan leren. Hoe ik nu naar dienend-leiderschap kijk? Dienend-leiderschap draagt altijd bij aan je persoonlijke groei, wil je een goede leider zijn voor andere dan moet je een dienend-leider zijn voor jezelf. Het wordt dan meer iets wat je bent. Voorbeeldgedrag (practice what you preach), een open nieuwsgierige houding, humor, belemmerende overtuigingen ontmantelen, oké zijn met wat je weet en wat er is, en blijven leren zijn daarbij kenmerkend. Ik zou iedereen aanraden de training te volgen. Voor mij was het wel fijn om het te combineren met een coaching en het live event, de combinatie had duidelijk meerwaarde.
recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training maakte mij bewuster, ik voel mij vitaler en ervaar meer rust.

Al geruime tijd voel ik me aangesproken door het gedachtegoed van dienend-leiderschap. Ik hoopte en verwachtte dat de training mij waardevolle kennis zou geven en zou bijdragen aan het verder vorm geven van mijn roeping: 'van betekenis zijn voor wat/wie ik op mijn levensweg tegenkom’. Aanvankelijk was het gegeven dat de training online is een punt waarover ik moest nadenken. Ik houd meer van fysieke aanwezigheid omdat de interactie daarbij voor mij van hoger niveau is.

Uiteindelijk was de training boven verwachting: zeer klantvriendelijk van opzet en inhoudelijk sterk en aansprekend! Onder andere dankzij plezierige presentaties van Inge en de verwerkingsvragen die tot nadenken stemmen. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn basisbehoeften en ik merk ik dat ik meer rust en zelfbewustzijn ontwikkel. Verschillende oefeningen zijn voor mij nu een dagelijks ritueel geworden, waardoor ik mij vitaler voel. Ik geef de training een 10. De inzichten die ik in de training heb opgedaan wens ik ieder toe om een meer vervuld leven te kunnen leven. Het zou mooi zijn als mensen zien dat dienend-leiderschap niet een zoveelste leiderschapsstijl is, maar een manier van ‘zijn’. En dat dienend-leiderschap niet soft is, maar essentieel voor groei van allen. Ik raad de training dan ook aan mensen aan die zinvoller invulling willen geven aan hun leven en werken. En het was voor mij van grote meerwaarde om ook bij de live sessie te zijn. Ik ben geïnspireerd en gesterkt om de kennis over dienend-leiderschap verder uit te dragen.
recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training heeft mij ontzettend veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling als dienend-leider, maar ook als mens.

Voordat ik begon aan de online training van dienend-leiderschap had ik verschillende boeken gelezen over het onderwerp. Ik vond het tijd worden om hetgeen wat ik gelezen had, te verdiepen in een training. Door de coronacrisis was het lastig om fysieke trainingen te volgen en daarom waagde ik de stap om aan een online training te beginnen. Vooraf was ik wat sceptisch, ‘Is zo’n online training wel wat voor mij?’ Maar door de prachtige en interactieve leeromgeving van Redpoint Company, ben ik overtuigd. Wat een fijne manier van leren en reflecteren! De training heeft mij ontzettend veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling als dienend leider, maar ook als mens. Dienend-leiderschap is een ‘zijn’ een ‘grondhouding’. Dit doe je dus niet alleen op jouw werk, maar moet passen bij jou als persoon. De training heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen positie in de organisatie in een ander licht heb gezien en mijn kwaliteiten als mens heb herondekt. Erg fijn en waardevol. Het gesprek met Inge vond ik daarin echt van toegevoegde waarde. Om de training dienend-leiderschap te volgen, hoef je geen leider in de klassieke zin te zijn. Iedereen in een organisatie. In welke rol dan ook, kan een dienend-leider zijn. De cursus zou ik daarom aan iedereen aanbevelen die voelt dat het gedachtegoed van dienend-leiderschap bij hem of haar past.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Iedere zichzelf respecterende manager/leider zou de training moeten volgen.
Een vriend attendeerde mij op dienend-leiderschap en ik herkende mij erin. Daarom wilde ik er meer van weten. De bekende drempel was om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het is niet zomaar een training volgen, maar met je persoonlijke overtuigingen en waarden aan de slag gaan. Online was goed te doen, maar ik had het wel graag gecombineerd met live bijeenkomsten. Het coachingsgesprek was echter heel persoonlijk. Dat was goed en ook wel confronterend. Ik ben dichter bij mijzelf gekomen, bij mijn eigen waarden. Door omstandigheden had ik een knauw gekregen, maar ik heb mijn vertrouwen weer terug. Ik besteed ook weer meer aandacht aan zelfzorg en voel me bewuster in het leven staan. De training was wat dat betreft een reis naar binnen. Inge maakte mij bijvoorbeeld bewust van hoe het werkt met vergeving. Ik kan nu beter loslaten en voel mij toegerust een nieuwe managementfunctie in te gaan vullen. Iedere zichzelf respecterende manager/leider zou de training moeten volgen, al was het alleen maar om je blikveld te verbreden. De opbouw is goed, de filmpjes, teksten en opdrachten zijn van toegevoegde waarde. Inge is een inspirerende coach die gelooft in wat ze doet en daar heb ik waardering voor.  
recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Deze training krijgt van mij een 9! Verhelderend. Spiegelend. Meditatief. Uitdagend.

Gedurende mijn werkbare leven heb verschillende leidinggevende taken en functies gehad, maar nooit had ik mij verdiept in de theorie. Ik deed veel op gevoel en ervaringen. Na het lezen van het boek 'Echte leiders dienen’ en de inspirerende avond die Inge verzorgde op de Fontys wilde ik mij richten op meer verdieping in mijn leiderschapsstijl. Ik wilde hier meer bewust mee omgaan. Ik ging met gerichte vragen de training in en dacht dat ik deze vragen allemaal met 'ja' kon beantwoorden. Ik zocht in de training om bevestiging, die kreeg ik, maar uiteindelijk kreeg ik ook een spiegel voorgehouden! Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb voldoende handvaten gekregen en voorbeelden van situaties die ik kan gebruiken. Vooral fijn was om te merken dat er veel eensgezinden zijn. Ik raad anderen zeker aan de online training te volgen. Ook om van tevoren het boek ‘Echte leiders dienen' te lezen. Mijn collega leidinggevenden heb ik al geattendeerd op deze training die van mij een 9 krijgt!

Iets meer over mijn ervaringen met de training: Ik ben tijdens deze hectische Coronatijd geswitcht van baan en organisatie wat een grote uitdaging is. En ik wilde dus deze online training nog volgen. Mensen in mijn omgeving vonden dat ik te veel hooi op mijn vork nam, maar op een of andere manier voelde ik dat juist nu deze training mij kon helpen om dicht bij mezelf te blijven. Het was heel prettig dat ik de training in mijn eigen tempo kon volgen op momenten dat ik het nodig had. De opdrachten zetten je aan het denken. De mogelijkheid om via de online omgeving feedback te krijgen was prettig. Ook het lezen van de ervaringen van anderen was waardevol. Het persoonlijke gesprek met Inge zorgde ervoor dat ik verrassend eenvoudig een enorme last achter mij kon laten en echt door kan met mijn ontwikkeling.

Omdat ik in mijn werkomgeving weinig dienend-leiderschap heb gezien, voelde ik mij altijd een vreemde eend in de bijt. Vaak heb ik gezocht naar mijn tekortkomingen. Door te lezen over dienend-leiderschap herken ik mezelf meer en ben me ervan bewust geworden dat ik een goede leider kan zijn. Omdat ik oké ben met mezelf, voel ik me goed! Mijn zelfvertrouwen is flink gegroeid en dit breng ik over op anderen. Ik merk dat zij vertrouwen hebben in mij en dat stelt mij in staat hen te ondersteunen in hun eigen ontwikkeling.

Ik luister nog meer bewust naar de ander, vooral in conflicten. Wat zegt die ander nu precies? Hij/zij heeft geen oordeel van mij nodig, maar ik ga opzoek naar wat er wel nodig is om samen verder te komen. Daarnaast kan ik vaker een stapje naar achteren of opzij doen zonder dat ik voel dat ik de controle verlies. Door bewust mijn positie te kiezen, dien ik de medewerker beter in zijn/haar ontwikkeling. Ik ben minder bezig met mezelf en meer met de ander.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training zelf is inhoudelijk heel sterk, goed en aansprekend gebracht, 10!

Ik wilde mijn kennis opfrissen en hardnekkige leerpunten weer eens onder de loep nemen zodat ik de effecten beter kan 'sturen'. De training heeft mijn denken over leiderschap bekrachtigd en verdiept. Het heeft mij verder opgeleverd dat ik meer authentieke keuzes maak, en het heeft mijn moed en mildheid geïnspireerd. Mijn handelingsperspectief voor lastige situaties is ook aangescherpt. Ik heb concrete aandachtspunten en weet wat ik ervaar en wil als ik onder druk kom. Mijn gevoel van competentie is hierdoor versterkt. De training zelf is inhoudelijk heel sterk, goed en aansprekend gebracht. Het is fijn dat het op mijn eigen tempo kan en dat er feedback bij zit. Een-op-een coaching of de zoomsessies zou ik er zeker bij aanraden. Of een persoonlijk vervolg, zodat je het nog meer gericht en ondersteund gaat doorleven in de praktijk. Ik raad anderen zeker aan de training te volgen, 10!

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De training heeft mijn verwachtingen overtroffen, vooral omdat het zo concreet en direct toepasbaar is.
Aanleiding om op zoek te gaan naar een training als deze was dat ik minder tijd en aandacht had voor mijn team. Dat wilde ik graag anders. Maar hoe maak je dan die ommezwaai en hoe ga je dat organiseren in je team? Vanuit de mogelijkheden van mensen werken klinkt mooi en past ook bij mij, maar ik wist onvoldoende hoe je dit op een goede, duurzame manier doet. De verwachting van de training was inzicht over mijn eigen gedrag te krijgen. Wat doe ik nou eigenlijk en hoe werkt dat dan richting medewerkers? Na een stukje gelezen en geluisterd te hebben uit ‘Echte leiders dienen’, dacht ik: Dit is precies wat ik bedoel en zou willen leren. De training heeft mij veel inzicht gegeven. Ik schiet bijvoorbeeld minder snel in oplossingen en mensen voelen zich beter gehoord. Ik merk dat ik weer in verbinding kom met de mensen uit het team. Ook is er meer vertrouwen ontstaan, waardoor ‘problemen’ eerder aangekaart worden en we daar nu samen aan werken. De training online volgen was voor mij passend. Werken in eigen tijd, maar ook met einddata dat de opdrachten af moest zijn, zodat het niet kon versloffen. De training heeft mijn verwachtingen overtroffen, vooral omdat het zo concreet en direct toepasbaar is. Ik had niet verwacht dat een onlinetraining in vijf weken tijd al zo veel effect zou hebben op mijn handelen. Ik denk dat veel mensen op dit soort trainingen zitten te wachten. De training is to the point en concreet, de basisprincipes zijn goed voor iedere leidinggevende om bij stil te staan. Zelfs als je ervoor kiest om niet dienend te willen leiden. Met relatief weinig inspanning en informatie word je heel wat wijzer. Ik kan me ook voorstellen dat het als 'opfriscursus' (hoe zat het ook alweer) goed kan werken voor mensen die al veel verder zijn. Ik raad de training van harte aan.
recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
De filmpjes vond ik echt geweldig. Mijn kennis is weer aangescherpt.

"Ik volg de media rondom dienend leiderschap al jaren. Bij deze training hoopte ik vooral om nog meer fijne kneepjes te leren. En ja, ik voel dat ik weer ‘opgefrist’ ben op dit onderwerp en dat ik er zin in heb om mijzelf (en anderen) bewust te verbeteren.

De filmpjes vond ik echt geweldig, de tekst las prettig! Het is laagdrempelig omdat je de cursus gewoon thuis in een paar weken kan voltooien. Ik heb elke les allerlei dingen geleerd. De uitleg van een situatie door Inge geeft toch weer stof tot nadenken en inspiratie. Top! Niet te lang en duidelijke taal. Het was goed te doen.

Ik ga anderen de training zeker aanraden. Twijfel je? Gun jezelf tenminste 30 minuten de tijd om je te verdiepen in dienend-leiderschap en stel jezelf dan de vraag: Zou dienend-leiderschap bij mij of mijn organisatie passen?”

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
4/5
Ik blijf dichter bij mijn waarden, ben meer oké uit mijn comfortzone en ont-moet mensen veel meer

Ik ben geïnspireerd geraakt door een presentatie van Inge op onze wijkteamdag. Met name dat dienend-leiderschap ook echt bij jezelf begint en dat het te maken heeft met goed voor jezelf zorgen sprak mij aan.

Na de online training ben ik mij weer veel meer bewust van mijn eigen waarden, die belangrijk voor mij zijn om mijn energie goed te houden. Ik ben daardoor bewuster keuzes gaan maken in wat ik wel en niet doe. Ik zie hoe dit tevens bijdraagt aan de ontwikkeling van anderen. Ook reageer ik vaker weloverwogen, met een bewuste intentie en echte aandacht in plaats van reactief. Dat geeft energie en dingen lijken makkelijker te gaan. Ik merk dat ik mensen nu echt ont-moet. Daarnaast ben ik er veel meer oké mee om uit mijn comfortzone te gaan, dat zorgt voor ontwikkeling.

Ik zou anderen de online training zeker aanraden. Het is een online coachingstraject waarin je kennis op doet en met name reflecteert op je zelf en hoe jij in de wereld staat. Het is leuk door de video’s en heeft goede reflectieve opdrachten.

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Blij dat ik me ingeschreven heb. Was een cadeautje aan mijzelf. Verrijkt gevoel.

"De reden voor mij om de online training te gaan volgen is dat ik nieuwsgierig was wat dienend-leiderschap precies behelst. En om vast te stellen waar ik sta op het gebied van dienend-leiderschap. Ik was erg benieuwd naar de tips en handvatten om bewuster deze vorm van leiderschap toe te passen. De enige twijfel was hoe de online training zou verlopen. Uiteindelijk bleek het een fijne combinatie van video en opdrachten die je in eigen tijd en tempo kunt doorlopen. Ervaringen kon ik in de leeromgeving delen.

Hoe het voor mij was om de online training te doen? Verrassend. Blij dat ik me ingeschreven heb. Was een cadeautje aan mijzelf. Verrijkt gevoel. Ik ben dankbaar dat ik mij nu 5-6 weken dagelijks bewust ben van dienend-leiderschap. En dat er nog velen gaan komen!

De training heeft mij gebracht waar ik op hoopte: bewuster omgaan, zijn en toepassen van dienend-leiderschap. Het meest waardevol voor mij zijn de inzichten in wie je dient met jouw gedrag. Waar kan je invloed op hebben en waar niet. Ik weet verder nu nog beter waar en hoe ik impact wil en kan maken. Ik zou de training dan ook zeker aan anderen aanraden, omdat het je kan verrijken als je er open voor staat. Nieuwsgierigheid is wel belangrijk.

Nog iets als afsluiter? Iedereen zou moeten weten dat dienend-leiderschap een belangrijke bijdrage heeft in het mooier maken van deze planeet!"

recensie voor Online Training Dienend-Leiderschap
5/5
Ik ben bewuster en met meer vertrouwen bezig met mijn rol als leider
“Ik was op zoek naar reflectie op mijn leiderschap. In de afgelopen 25 jaar ben ik 'organisch' gegroeid en heb ik een leiderschapsstijl ontwikkeld waar ik me prettig bij voel. Mijn verwachting was om beter te kunnen duiden wat mijn leiderschapsstijl is. De training heeft mij meer gebracht dan dat. Mijn interpersoonlijke vaardigheden zijn verder verbeterd. Ik heb ook meer vertrouwen gekregen in mijn eigen manier van leiden. De vorm van leiderschap die bij mij past heeft een naam, is wetenschappelijk onderzocht en voegt veel waarde toe aan het succes van het bedrijf. De training is goed opgezet, met de juiste hoeveelheid stof per week. De opdrachten waren interessant en namen me mee door de stof (als een reis) en de vragen beantwoorden in de on-line leeromgeving maakte het goed mogelijk deze cursus in mijn eigen tijd te doen en inzichten van anderen te krijgen. De opdrachten zijn een fijne manier van coachen. Ik zou anderen aanraden de training te doen. Al denk ik dat er wel een intrinsieke interesse zou moeten zijn om meer te willen weten over dienend-leiderschap om er echt van te leren.”

Andere opdrachtgevers

Dienend-leiderschap, vitaliteit en een gezonde organisatie/prestatiecultuur zijn voor iedereen waardevol.
We hebben ervaring met vele opdrachtgevers van groot tot klein, zoals:

 • Onderwijsinstellingen (basisscholen t/m universiteiten)
 • Zorginstellingen (ouderenzorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg)
 • Ziekenhuizen
 • Overheid (rijksoverheden, provinciën, gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio’s)
 • Politie, Brandweer, Koninklijke Marechaussee
 • Publieke dienstverleners
 • Woningcorporaties
 • Zorgverzekeraars
 • GGDs
 • GGZs
 • Fondsen

 

 • Facilitaire bedrijven
 • Horecaondernemingen
 • Bouwbedrijven
 • Energiebedrijven
 • Banken
 • Accountantskantoren
 • Advocatenkantoren
 • IT bedrijven
 • Logistieke dienstverleners en transportbedrijven
 • Multinationals
 • En diverse andere (commerciële) organisaties
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB
GGZ WNB

“Het begint met mij,
het draait om het geheel.”

 

Online Training Dienend-Leiderschap

€1.297,- excl.btw

Live Online Sessies: 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni 2024

6 modules met video’s, inspiratie en opdrachten

1 reflectie / examenmodule (met officieel certificaat)

4 live online doorpak-, oefen en inspiratiesessies

1 jaar toegang tot de Online Training Dienend-Leiderschap

1 jaar lidmaatschap van de online Redpoint Community

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: