Inspiratieserie Succesvol (Dienend-)Leiderschap

Wil jij weten wat dienend-leiderschap is
en wat het voor jou kan betekenen?

Wil je weten waarom dienend-leiderschap volgens vooraanstaande managementdenkers en wereld-leiders de meest succesvolle vorm van leiderschap is?

Wil je kennisnemen van voorwaarden voor succesvol en dienend-leiderschap?

Wil je weten of je dienend-leiderschap kunt combineren met andere vormen van leiderschap?

Vraag jij je af hoe je balanceert tussen dienen en leiden? Of hoever je moet gaan met dienen?

Verlang je er naar om vergaderingen, besluitvorming en gesprekken effectiever en succesvoller te maken?

Wil je op korte termijn waardevolle inzichten en opdrachten voor je eigen leiderschapsontwikkeling?

“Echte Leiders Maken het Verschil.”

Wil je deelnemen aan de gratis Inspiratieserie
Succesvol Dienend-Leiderschap?
Schrijf je dan hieronder in.      

 

We gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees hier de privacyverklaring.

dr. Inge Nuijten

Al toen ik heel jong was raakte ik gefascineerd door mensen die topprestaties leveren. Sporters, wereldleiders, mensen die ernstige ziektes of letsel overwinnen of andere prestaties van formaat leveren. Ik verdiepte mij in psychologie en fysiologie, werd sport-, prestatie- en organisatiepsycholoog. En promoveerde vervolgens op dienend-leiderschap. Want wat is er nou mooier dan mensen die echt willen leiden, handvatten te geven om het verschil te maken in hun eigen leven en dat van anderen?

Ik word er blij van als ik zelf groei en ontwikkel in mijn leiderschap, als ik gezonder, sterker en effectiever word. Dat is fijn voor mijzelf en de mensen in mijn omgeving. Als ik de opgedane kennis en ervaring daarnaast op een leuke manier kan overdragen zodat iedereen er beter van wordt, ben ik nog gelukkiger. #Rijkdomishetverrijkenvananderen.

Waarom de gratis inspiratie(serie)

Ik zie veel mensen worstelen met hun (persoonlijk) leiderschap. Ze verlangen ernaar dat iedereen goed en met plezier het werk doet, dat er prettig gecommuniceerd en samengewerkt wordt, dat waardevolle doelen behaald worden, dat mensen verantwoordelijkheid nemen en proactief zijn (eigenaarschap pakken), tevreden, gezond en zelfs bevlogen (engaged) zijn en dat stakeholders (klanten, leveranciers en hun omgeving) dankbaar en enthousiast zijn.

Bij veel organisaties is dienend-leiderschap geopperd als vorm van leiderschap die kan zorgen voor bovenstaande. Dienend-leiderschap zou bijvoorbeeld bijdragen aan meer vertrouwen, verbinding, vernieuwing, verantwoordelijkheid, vrijheid en vakmanschap. Veel mensen (en organisaties) zoeken (daarom) naar een manier om zichzelf en anderen in lijn met dienend-leiderschap te ontwikkelen.

Mensen die echt willen leiden (in plaats van lijden), wil ik graag inspiratie en praktische handvatten geven.

Vanwege mijn wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaring op het vlak van succesvol leiderschap, in het bijzonder dienend-leiderschap (PhD), en hoe mensen komen tot optimale prestaties en een gezond en gelukkig leven, heb ik veel te delen. Daarom bied ik graag deze inspiratieserie aan als dank aan opdrachtgevers.

Wat krijg je?

N

Drie video’s met essentiele inzichten omtrent succesvol en dienend-leiderschap.

N

Korte teksten om je aan het denken te zetten en te inspireren.

N

Waardevolle opdrachten om je inzicht(en) te vergroten en je leiderschap te ontwikkelen.

N

Op verzoek een live Q&A met dr. Inge Nuijten waarin zoveel mogelijk vragen beantwoord worden.

“Rijkdom is het verrijken van anderen.”

“Het was een helder verhaal met veel afwisselende werkvormen, waardoor het prima lukte de aandacht er de hele dag goed bij te houden. Ik heb veel bekende dingen gehoord, maar die waren wel wat weggezakt. Mijn kennis is nu goed opgefrist. Ik heb zin om aan de slag te gaan met mijn persoonlijke groei.”

Rijkent Lamain

Teamleider, Gemeente Emmen

“Inge Nuijten laat zien hoe je de 8 gedragingen van een dienend-leider in de praktijk kunt leven. Een lieve, warme, bescheiden, eerlijke en hartelijke persoonlijkheid, die je altijd bij zal blijven, wanneer je haar eenmaal hebt ontmoet. En ook nog eens briljant! Het is een feest om met Inge samen te mogen werken, en om kennis te maken met haar wijsheid, kennis en kunde. Ik beveel Inge dan ook bij een ieder, die belangstelling heeft voor (dienend-)leiderschap, van harte aan.”

Els Holland

Leiderschapscoach en Organisatieontwikkelaar, ELS Company

“Energieke dag … Leuke oefeningen en veel inzichten op bewustwordingsniveau … Ga het vooral doen … Het is een hele gave vorm van leiderschap … als je gelooft dat talent en kracht in iedereen zit … Samengevat … Inspirerend …” <video>

Klaas-Jan de Hoop

Teammanager Bedrijfsvoering, Gemeente Dronten

“Bedankt voor het cadeau van vandaag; voor de inhoud, de wijze waarop je rustig, helder en dienend dit proces leidt met de goede interventies. Een 9! Ik heb heel veel geleerd, ik kon mijzelf laten zien en leerde collega’s beter kennen.”

Floris Olthof

Manager Cooperative Affairs, RoyalFlora Holland

“Ik heb het boek gelezen en dat vond ik al zeer interessant en hiermee ben ik ook al aan de slag gegaan in de praktijk. Ik zie dat het werkt, dus dat is fijn. Deze training maakt we weer opnieuw wakker, want het sommige zaken zakken toch weg. Ik vond het zeer nuttig en erg goed verteld. Inge en Wendy deden het zeer goed. Hele toegankelijke personen en een duidelijk verhaal.”

Jolanda Cappaert

Chef Chemie, EPZ

“Gedreven, inspirerend en een echte doorzetter. … Voor mij is zij iemand die verder gaat dan de rest, het uiterste uit zich zelf haalt en haar enthousiasme goed over weet te dragen aan anderen. Inge kan een persoon of organisatie echt verder helpen. Bij AOG School of Management heb ik met haar samen mogen werken en dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is niet alleen ontzettend goed in wat ze doet maar ook nog eens een heel leuke collega.”

Meta van Houtert

Adviseur ICT Arbeidsmarkt en Opleidingen | HRD, RWD

Wil je deelnemen aan de gratis Inspiratieserie
Succesvol Dienend-Leiderschap?
Schrijf je dan hieronder in.      

 

We gaan zorgvuldig om met je gegevens, lees hier de privacyverklaring.