Echte Leiders Dienen

Leiderschap is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Maar hoe anders en hoe doe je dat? Dienend-leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Wat is dienend-leiderschap? Welke effecten heeft het? Waarom is het een antwoord op de problemen waar we voor staan? En hoe geef je er handen en voeten aan? Op basis van wetenschappelijk onderzoek geeft dit boek antwoorden en praktische inzichten waarmee je direct aan de slag kunt. Het laat zien dat dienend-leiderschap resultaatgericht is en gaat over helderheid en ontwikkeling. Dienend-leiders zijn zelfverzekerd. Zij zijn in staat om in een complexe en dynamische omgeving richting te geven en aandacht te houden voor de mensen die de organisatie maken. Daarmee maken zij het verschil.

“Leiderschap is per definitie dienend want het gaat altijd om de mensen die geleid worden en niet om de leider zelf. Ik raad iedereen aan dit boek zorgvuldig te lezen en een dienend leven te leiden.”

Tex Gunning

CEO, Leaseplan

“Er heerst veel verwarring over de betekenis van het begrip dienend-leiderschap: is het een mythe, een religie, of een management filosofie? Inge Nuijten analyseert en beschrijft de wetenschappelijke grondslagen van het begrip en toont overtuigend aan dat dienend-leiderschap een nuchtere en effectieve vorm van leiderschap is. Een feest van herkenning voor iedere leidinggevende die resultaat wil behalen door mensen centraal te stellen.”

Pauline van der Meer Mohr

Voorzitter College van Bestuur, Erasmus Universiteit Rotterdam

Klik op een van de buttons om het boek (paperback) of luisterboek te bestellen. Wil je meer dan 5 exemplaren van de paperback bestellen? Mail dan even naar info@redpointcompany.nl voor de mogelijkheden.

Review

Zou je hieronder je inzichten, ervaringen en beoordeling van het (luister)boek achter willen laten? Dank je wel!

Recensie van
Deze naam wordt getoond bij je recensie
Geef je recensie een titel:
Overgebleven karakters: 8000

recensie voor Luisterboek Echte Leiders Dienen
5/5
Aanrader
Erg prettig om nu eens een boek te luisteren dat goed aansluit bij onze Nederlandse manier van werken. De hoofdstukken zijn nuchter omschreven en de voorbeelden zijn inspirerend. De inhoud nodigt uit om er direct mee aan de slag te gaan. Al luisterend gaan de tips soms wat snel. Dit is eigenlijk kost die je wilt herlezen, dus ik raad de boekversie aan.
recensie voor Luisterboek Echte Leiders Dienen
5/5
Echte leiders dienen
Een absolute aanrader. Het lijken open deuren, maar door de ordening, de tips en de voorbeelden toch heel leerzaam en bruikbaar. Dank Inge voor jouw mooie inzichten!

recensie voor Luisterboek Echte Leiders Dienen
5/5
Fantastisch boek!
‘Echte leiders dienen’ is een fantastisch boek. Inge Nuijten maakt de impact van Dienend Leiderschap op bedrijfsresultaten helder. Klanten belonen namelijk steeds vaker bedrijven die duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Ook de slag om talent wordt gewonnen door bedrijven die op dit vlak bijdragen aan zingeving. Tevens zie je dat bij bedrijven die door deze waarden gestuurd worden het contraproductief werkgedrag, zoals asociaal of onveilig gedrag, te laat komen, misbruik (van tijd, geld en middelen) en verzuim, vermindert. Ze legt alles zeer toegankelijk uit en ze vertaalt dit alles naar de praktijk waardoor je er morgen mee aan de slag kunt!

recensie voor Luisterboek Echte Leiders Dienen
5/5
Een boek om te lezen
Een goed, Nederlands boek over Servant-Leadership, dat ook nog wetenschappelijk is onderbouwd. Een aanrader, zonder twijfel.

recensie voor Luisterboek Echte Leiders Dienen
4/5
Mooie introductie
Dit boek is een mooie introductie op het onderwerp. Het geeft helder weer wat de toegevoegde waarde is van dienend leiderschap.
Makkelijk toepasbaar.

recensie voor Luisterboek Echte Leiders Dienen
5/5
Geweldig boek !
Echt een aanrader, zeer leesbaar met veel tips !
Iedereen die leiding geeft, moet dit boek lezen !