“Dienend-leiderschap:
het begint met mij,
het draait om het geheel.”

Wat is dienend-leiderschap?

Dienend-leiderschap is krachtig leiderschap waarbij resultaten behaald worden door de groei en het geluk van mensen op de eerste plaats te stellen. Jouw groei en geluk zijn daarvoor cruciaal. Het begint met jou, het draait om het geheel.

We gaan er vanuit dat je een leider bent of wilt zijn, en/of dienend-leiderschap in anderen wilt stimuleren. Leiden heeft niets met je functie te maken. Van directeur tot schoonmaker, van HR businesspartner tot IT’er, van teamcoach tot verzorger of docent, iedereen kan dienend-leiden. Daar hoef je geen leidinggevende voor te zijn.

Wil je effectiever, leuker en moeitelozer leiden, in lijn met dienend-leiderschap en anderen helpen dat ook te bewerkstelligen? Dan inspireren en faciliteren wij je graag.

Hoe sterker jij in je leiderschap staat, heldere doelen stelt, goed luistert naar wat er nodig is, gefocust werkt, waardering uit, moed toont, aanspreekbaar bent en aanspreekt, leert van fouten, met plezier werkt aan waardevolle dingen, des te meer (je) mensen je zullen volgen en er in jouw organisatie een gezond prestatieklimaat ontstaat.

Klinkt alsof je veel moet kunnen als leider? Beetje te veel, en je hebt het al zo druk? Als ik het opsom voelt het ‘ambitieus’. Maar! Inmiddels ben ik er achter dat dienend-leiderschap ontwikkelen wel meevalt. Het is zelfs leuk en eenvoudig. Als je maar aan de juiste dingen werkt onder goede begeleiding.

Wil je weten hoe dat werkt? Meld je vrijblijvend en kosteloos aan voor de Online Masterclass ‘Introductie dienend-leiderschap: Hoe het wel werkt!’.

Voorwaarde! Echt open staan om te ontwikkelen! Ik zie je bij de masterclass (in de chat).

Wonderbaarlijke stappen? Hoe dan?

Wij werken in lijn met de 8 kenmerken die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek naar dienend-leiderschap. Wil je daarover meer weten? Lees hier in een notendop hoe de 100+ kenmerken (ja veel!) van succesvol leiderschap dankzij gedegen onderzoek zijn samengevat in 8 kenmerken. Je bespaart jezelf veel tijd door je op de essentie te richten.

Meer informatie over de 8 kenmerken vind je onder andere in het boek Echte Leiders Dienen, wat je hier kunt bestellen.

Zorgt het lezen over en ontwikkelen van die kenmerken dan voor jouw transformatie tot een moderne Mandela? De vraag is of je zou willen zijn en leiden als Mandela? Was hij een dienend-leider? Succesvol? Heb je de film Invictus gezien? Aanrader! En heb je gelezen hoe mensen hem (hebben) ervaren? Bijvoorbeeld hier.

Het lijkt mij nog steeds geweldig om zoveel rust, warmte, vertrouwen, verbinding, visie en daadkracht te hebben en te bieden aan anderen. Ik geef het toe. Daar werk ik aan. Dagelijks. Al jaren. Wij allemaal bij Redpoint, zelf en met onze opdrachtgevers. Onze lessen en successen vatten we in steeds leukere en effectievere programma’s samen. Voor jou. Als jij tenminste het verschil wilt maken?

Hoe kun je dienend-leiderschap ontwikkelen?

Wil je je persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau tillen? Dan ben je bij Redpoint Company aan het juiste adres. Redpointen betekent dat je feilloos 1 of 2 niveaus hoger gaat leiden door goede voorbereiding: inspiratie, inzichten, ontwikkeling, oefening, actie, integratie.

Wij werken met mensen op alle lagen in de organisatie, maar wij werken wel zo snel mogelijk aan de meest fundamentele aspecten van succesvol leiderschap. De neiging komt op om dat ‘advanced’ of ‘gevorderd’ te noemen, terwijl je in wezen aan de cruciale basis werkt, die in de meeste leiderschapstrajecten ontbreekt. Die basis zorgt ervoor dat je sneller op hoog niveau kunt leiden.

Werkelijke leiderschapsontwikkeling?

Veel organisaties en individuen investeren tot op de dag van vandaag veel geld en tijd aan persoonlijke en leiderschapsontwikkeling. Leiderschapsontwikkeltrajecten, feedbacktrainingen, communicatietrainingen en bijvoorbeeld postacademisch onderwijs. Onderzoek wijst echter keer op keer uit dat dergelijke investeringen weinig effect hebben. Super zonde.

Natuurlijk krijg je tijdens zo’n traject nieuwe inzichten, is het leuk en leer je jezelf en andere deelnemers beter kennen. Maar het succesvol vertalen van de inzichten naar de praktijk, het werkelijk gaan vertonen van effectiever en moeitelozer leiderschap, het realiseren van een echt betere samenwerking, dat laat vaak nog te wensen over.

Het kan anders. En daar staan en gaan wij voor. Met mensen die het verschil willen maken. Ben jij dat?

Dat zou gaaf zijn, want dan ben je op een goede site voor waardevolle gratis inspiratie, zoals de blogs (zie een paar links alvast hieronder). En je kunt altijd vrijblijvend een gesprek met ons aanvragen. Gewoon doen. Daar kun je alleen maar wijzer van worden. Mail aan: info@redpointcompany.com.

Regelmatig bieden we gratis inspiratie aan, zoals een e-boek en webinars. Daarnaast kun je bij ons waardevolle online trainingen volgen, zoals een compacte Online Inspiratieserie en de Online Training Dienend-Leiderschap. Uiteraard verzorgen we ook live (en online) training en coaching. Vrijwel iedere twee weken verschijnt er een nieuw blog en regelmatig posten we op Instagram en LinkedIN. We zijn ook actief op Twitter, Facebook en Youtube. Wil je als eerste persoonlijke updates, inspiratie en soms een speciaal aanbod ontvangen? Meld je dan onderaan in de footer aan.

Ervaar je een klik? Dan vinden we het erg leuk je live te ontmoeten tijdens een van de Events, een Training of een (online) Inspiratiesessie. Tot binnenkort!

“The servant-leader is servant first…
It begins with the natural feeling
that one wants to serve, to serve first.
Then conscious choice brings one to aspire to lead.”

Robert K. Greenleaf

Wil je meer weten over dienend-leiderschap?

De grondlegger van dienend-leiderschap: Robert K. Greenleaf

Greenleaf wordt geprezen om zijn inzichten en aanpak op het vlak van leiderschaps- en organisatie-ontwikkeling door vooraanstaande leiders en managementdenkers, zoals Stephen Covey, Peter Senge, Warren Bennis en Margaret Wheatley. Peter Drucker noemde hem “the wisest man I ever met”.

Greenleaf overleed in 1990. Zijn grafsteen memoreert hem als volgt:
Teacher, Philosopher, Servant-Leader.
“Potentially a good plumber; ruined by a sophisticated education.”

Greenleaf was de eerste die de filosofie van dienend-leiderschap bewust inhoud gaf in het essay ‘The Servant as Leader’.
Bij Redpoint Company vertalen we zijn gedachtengoed ten behoeve van leiderschaps- en organanisatieontwikkeling.

Wil je meer lezen en leren over dienend-leiderschap?

Bestel dan het boek Echte Leiders Dienen of het Engelstalige Proefschrift:
“Servant-Leadership: Paradox or Diamond in the Rough.”

Je kunt je ook gratis inschrijven voor Redpoint Inspiratiemail (helemaal onderaan)
of vraag een gratis digitale versie van het Engelstalige proefschrift aan:
“Servant-Leadership: Paradox or Diamond in the Rough.”

“Dienend-leiders ontwikkelen zichzelf en hun mensen.”

Wil je actief aan de slag met dienend-leiderschap?

Meld je aan voor een van de Redpoint Events
een van de Redpoint Trainingen/Trajecten
of e-mail ons je vragen: info@redpointcompany.com.

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: