Dienend-Leiderschap

Wil je met meer plezier en gemak echt het verschil maken? Slopende vergaderingen, eilandjes en wantrouwen achter je laten? Eigenaarschap, samenwerking en innovatie de norm maken? En dat terwijl je zelf meer energie, rust en tijd krijgt? Dat kan! Onderbouwd en persoonlijk ontdek je in dit boek hoe je eenvoudig en doeltreffend lijderschap achter je laat en van leiderschap een gewoonte maakt.

In ‘Dienend-leiderschap’ ontdek je:

  • dat dienend-leiderschap van en voor iedereen is;
  • waarom dienend-leiderschap tot de beste resultaten leidt;
  • de tips en tools om je dienend-leiderschap echt eigen te maken;
  • hoe drie principes je vergaderingen, bila’s en trainingen altijd succesvol maken;
  • de cruciale rol van je hart voor je welzijn, gezondheid en vooral effectiviteit!;
  • levensveranderende oefeningen die jou in flow brengen (wel oefenen!), en
  • Hoe je eigenaarschap en samenwerking met succes en plezier vorm geeft.

Dienend-Leiderschap raakt de essentie van het leiderschap dat in deze tijd nodig is. Het raakt niet alleen de essentie, maar raakte mij ook persoonlijk. Het is een kostbare schat aan inzichten, verhalen en uitnodigende perspectieven. Een boek ten dienste van de reis die we allen te gaan hebben; mens worden die we ten diepste al zijn!

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Bijzonder Hoogleraar Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid (RUG) & Partner Galan Groep. Auteur van o.a.: Het Zwitsers Zakmes van de leider (2018), Het Leven Praat Terug (2019).

Dienend-leiderschap is wat organisaties hard nodig hebben. Sinds ik Inge daarover jaren geleden een inspirerende lezing hoorde verzorgen was ik geboeid door het onderwerp en volg ik haar. Met dit boek weet ze treffend te verwoorden hoe je dienend-leiderschap gericht kunt ontwikkelen. Van harte aanbevolen.

Ineke Kooistra

CEO The Works (Moederbedrijf #YoungCapital #Next #Jobbird #StudentJob)

Laat hieronder jouw review achter. Dank je wel!

Zou je hieronder je inzichten, ervaringen en beoordeling van het (luister)boek achter willen laten? Dank je wel!

Recensie van
Deze naam wordt getoond bij je recensie
Geef je recensie een titel:
Overgebleven karakters: 8000

recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Wat een top management boek
Ik lees veel boeken ter inspiratie, om mezelf te ontwikkelen en te onderzoeken welke zaken ik graag wil toepassen in privé of werk. Wat is dit een ongelofelijk goed boek. Als je dit leest voel je de kracht om met jezelf aan de slag te gaan, te vertrouwen op jezelf en anderen mee te nemen in de wereld die je graag wilt zien. Ik vind de quote “inzicht zonder actie is zinloos” enorm sterk, wat me ook daadwerkelijk heeft aangezet tot directe actie!
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Een aanrader voor elke leider
Super boek, ik ga er zeker veel mee oefenen komend jaar. Mijn collega’s en leerlingen verdienen een ‘dienende’ leider.
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Waardevolle inzichten en concrete handvatten om te groeien in dienend-leiderschap!
Na "Echte leiders dienen" is dit weer een prachtige opvolger en makkelijk leesbaar boek. Het omvat alles wat nodig is om handen en voeten te geven aan dienend-leiderschap. Pakkende en herkenbare voorbeelden, praktische oefeningen en waardevolle verdieping. Inzichten om vanuit dienend-leiderschap je leven in te vullen en daarmee bij te dragen aan de groei en ontwikkeling van de mensen om je heen. Een "manier van zijn", gevat in dit boek, vol energie, met eenvoud en met een positieve impact op ons samenleven en samenwerken. Van harte aanbevolen!
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Passend om in de chaos van deze tijd naar binnen te kijken
Ik heb iedere dag iets aan het boek. Het maakt dat ik mezelf toe sta een feilbaar mens te zijn die iedere dag opnieuw mag en kan beginnen. Zo ook alle mensen om mij heen. Ik kan mezelf een ander verhaal gaan vertellen, net zoals alle mensen om mij heen. Actie, oefenen, oefenen en oefenen. Fijn om dat te durven doen. Passend in de chaos van deze tijd om ontspannen en moedig naar binnen te kijken.
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Schatkist vol parels!
Voor mij is dit een boek met een gouden randje, wat ik iedere dag wel even open sla. Het staat vol met inspirerende-, herkenbare- en praktische voorbeelden die helpen om mijzelf nog verder te ontwikkelen in mijn dienend leiderschap. Hoe ik nog meer uit mijzelf kan halen én vooral hoe ik het verschil kan maken zonder dat ik mijn authenticiteit verlies.
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Met recht een schatkist voor iedereen die zijn (zelf)leiderschap wil ontwikkelen
Dit boek is alles wat het belooft te zijn! Helder uiteengezet waar het bij (zelf)leiderschap om gaat met praktische tips en helpende oefeningen. Mooi om aan het einde van ieder thema de tijd te nemen om te reflecteren en "stil te staan" bij de acties die je verbindt aan alle nieuwe inzichten. Dit boek is voor mij en ongetwijfeld voor vele anderen, een grote bron van inspiratie en uitnodigingen om te worden wie je ten diepste al bent. De treffende voorbeelden, prettige wijze van schrijven en prachtige quotes zorgen steeds weer voor nieuwe inzichten en zin om aan de slag te gaan.
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Aanrader, top boek!
Lees makkelijk en een feest der herkenning. Praktische tips en veel inspiratie! Aanrader!
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Fantastisch pakkend verwoord
Fantastisch en praktisch en zo nu en dan levert het een enorme glimlach op je gezicht!
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
Leest moeiteloos met een enorme informatie dichtheid
Wat een rijkdom dat deze kennis en inzichten zo bijeen gebracht zijn; met een voortdurende uitnodiging tot actie en toepassing. Speels en krachtig!
recensie voor Dienend-Leiderschap
5/5
DIENEND-LEIDERSCHAP
Mijn naam is Regilio Lingen. Ik heb als eerste het boek DIENEND-LEIDERSCHAP gelezen en ik zal niet te veel verklappen maar door het boek kwam het 'kind' in mij weer naar boven toe waar ik al zolang naar op zoek was. Door deze transformatie kwam ook mijn leiderschap weer naar boven en heb ik ontdekt dat ik geen leider maar een DIENENDE-LEIDER ben. Nu kan ik gesterkt met mijn twee bedrijven STRONG TALK en DUO4ENERGY, de wereld meer kleur geven. Als ik een ongevraagd advies mag geven 2-12-2021 komt het boek uit: Laat je inspireren, want dit boek wil je lezen. Regilio Lingen Algemeen Directeur STRONG TALK DUO4ENGERGY

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: