De weg naar succes: Alles begint met vertrouwen 

Wil jij weten waarom vertrouwen zo belangrijk is? En wat je kunt doen om vertrouwen te bevorderen? In dit artikel lees je hoe leiderschap zorgt vertrouwen of … angst. Daarnaast krijg je meteen inzicht in de belangrijkste motivatietheorie, die beschrijft hoe je ervoor zorgt dat mensen intrinsiek gemotiveerd kunnen blijven.

Ik schreef dit artikel tien jaar geleden in het kader van het afronden van mijn promotieonderzoek. Het is een verhaal over Bart, gepubliceerd in het blad Nieuwe Leiders:

“De weg naar succes: Alles begint met vertrouwen.”

 Uit het artikel:

“Werknemers die hun leidinggevenden vertrouwen, gaan constructiever om met conflicten en voelen meer betrokkenheid bij de organisatie.”

“Het is haast onmogelijk om goede prestaties te leveren zonder vertrouwen, want als er geen vertrouwen is, maakt passie plaats voor angst.”

“Vertrouwen is essentieel voor mensen om zich prettig te voelen en goed te presteren. Maar in bedrijven gaat het tussen leidinggevenden en werknemers juist daar mis, zeker als mensen op de werkvloer uit tactische overwegingen klein worden gehouden.”

“Als werknemers zich veilig genoeg voelen om open te zijn over fouten, zal dit het leren in de organisatie bevorderen en zullen eventuele gevolgen tijdig onderkend en voorkomen kunnen worden.”

Wil je het hele artikel lezen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *