Dienend-Leiderschap
met dr. Inge Nuijten

Begin dit jaar sprak Inge nog geregeld op live events.
Van een inspiratiesessie over Persoonlijk & Dienend-leiderschap is een audio-opname. Wil je die gratis audio-opname ontvangen?

Vul hier je gegevens in om een gratis audio-opname van een live event te ontvangen:

“Als organisatie waren we al een tijd bezig om onze visie op leiderschap en organiseren zo te formuleren dat ze optimaal de begeleiding van de cliënt in zijn/haar context dienen. Op onze leiderschaps-tweedaagse hebben we Inge Nuijten uitgenodigd. Haar workshop heeft duidelijk een positieve invloed gehad op onze beweging. Het heeft ervoor gezorgd dat we een sterker gedeeld gevoel en kader hebben als het gaat om onze visie op leiderschap.

Alleen al de vraag waar ze mee begon: waar zit je op dit moment met je aandacht en met wat voor intentie zit je hier? zorgde voor de juiste gezamenlijke mindset en inspiratie. Inge maakte door de toelichting van de kernmerken van dienend leiderschap dat we de stap konden maken naar concreter aan de slag gaan. Het spoorde onze leidinggevenden extra aan om voor iets te durven staan, beter te gaan luisteren en eigenaarschap te pakken.

Ze heeft ons ook aan het denken gezet over op welke gronden we beslissingen nemen. Zo kijken we nu bijvoorbeeld niet alleen meer naar de Span of Control (alleen de cijfers), maar vooral naar de Span van Aandacht (effect/resultaat).

Al met al hebben we met dienend-leiderschap energie en houvast gecreëerd voor de beweging die we willen zien in onze organisatie. Wanneer je met dienend-leiderschap aan de slag gaat of bent kan het uitnodigen van Inge werken als een mooie verbindende katalysator.”

Annet Kunz

Manager HRM, HVO-Querido

Wat kun je verwachten?

N

Inzicht in persoonlijk en dienend-leiderschap, samenwerking, zelfsturing, communicatie, gedragsverandering en/of vitaliteit.

N

Een sessie geheel op maat, aansluitend bij uw situatie en in lijn met de door u beoogde uitkomsten.

N

Wetenschappelijk onderbouwd, op postacademisch niveau en toch voor iedereen begrijpelijk.

N

Praktisch, concreet en direct toepasbaar volgens het credo ‘Energie, Eenvoud, Impact’.

N

Een mooie combinatie van diverse vakgebieden vooruitstrevend, prikkelend en transformerend bijeengebracht.

N

Zet 95-97% van de deelnemers aan tot persoonlijke reflectie en actie op basis van doorleefde inzichten.

N

Een feestje met positief effect op de lange termijn in de dagelijkse praktijk.

Peter Block stelde in 2005 dat dienend-leiderschap vaag, ongedefinieerd en moeilijk te vatten is, maar terecht tot de verbeelding en het enthousiasme van velen spreekt. Een andere grote managementdenker Peter Drucker zei: “Greenleaf is de wijste man die ik ooit ontmoet heb”.

Dr. Inge Nuijten zag de kracht van dienend-leiderschap, van deze leiderschapsfilosofie die Greenleaf in de jaren 60 van de vorige eeuw ontwikkelde. De kracht van Inge? Zaken verhelderen, concreet en praktisch maken. Kennis inspirerend en transformerend overbrengen.

Jarenlang onderzocht Inge hoe dienend-leiderschap eenvoudig te herkennen en te ontwikkelen is. In 2009 promoveerde ze aan de Rotterdam School of Management op dienend-leiderschap met de PhD Thesis ‘Servant-Leadership: Paradox or Diamond in the Rough?’.

Na ruim 15 jaar ervaring in de praktijk weet zij inmiddels als geen ander mensen te inspireren en faciliteren dienend-te-leiden. Bonus: Inge is tevens expert of het vlak van stress & vitaliteit. Wil je meer weten?

Boek hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

“Your talk today was so good, it could have been a TEDx. Thanks!”

Prof. Dr. Jacobus Kok

Full Professor and Head of Department, ETF Leuven

“Waardevolle inzichten, nuttige tips en een transformerende ervaring.”

Een autoriteit op het onderwerp leiderschap, dus een ruime kennis van zaken. Energiek en in contact met de groep. Schakelt zonder moeite tussen alle niveaus waarop communicatie plaatsvindt en houdt daardoor aandacht vast. Daagt uit om steeds de vertaling van theorie naar praktijk te maken.

Is enthousiast en houdt iedereen erbij. Kundig, zonder zich te verliezen in de theorie.

Prettig, flexibel, open, deskundig.

Aansprekend, boeiend, actueel, spiegelend.

Duidelijke uitleg en ruime ervaring en kennis. Prettige manier van het overbrengen van kennis.

Veel geleerd, verbinding gemaakt, plezier gehad. Inge is zeer deskundig en plezierig.

Ik ben met een goed gevoel naar huis gegaan. Ik heb veel dingen gehoord en geleerd en dat heeft mijn leven weer verrijkt.

Prettig, energiek en open mens. Staat er duidelijk vanuit haar passie/droom. Ik heb geen moment getwijfeld aan haar echtheid.

Top. Knap hoe ze inspeelt op de interactie van de groep en haar parate kennis. Wonderbaarlijk hoe ze kan samenvatten wat iemand vertelt.

Zeer kundig mooie verbinding theorie en praktijk.

Zeer waardevolle beleving.

Begin dit jaar sprak Inge nog geregeld op live events.
Van een inspiratiesessie over Persoonlijk & Dienend-leiderschap is een audio-opname. Wil je die gratis audio-opname ontvangen?

Vul hier je gegevens in om een gratis audio-opname van een live event te ontvangen:

Vul de velden in om je op de wachtlijst te zetten:

Vul de velden in om de brochure aan te vragen: